‘Goals en assists komen vanzelf weer’

Zondag 24 februari: ADO Den Haag – Ajax, aanvang 12.15 uur


Abdenasser El Khayati staat nog droog na de winterstop

De cijfers van Abdenasser El Khayati zijn na de winterstop nog niet zo indrukwekkend als ervoor. Doelpunten en assists laten nog op zich wachten. Maar de middenvelder verwacht daarin binnenkort verbetering aan te brengen.

Voor de winterstop twaalf doelpunten en vijf assists. In 2019 staat de teller van beide nog op nul voor El Khayati. “Ja, valt direct op hè. Je zou bijna denken dat ik het verleerd ben. Maar het gaat vanzelf goedkomen. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik binnenkort weer ga scoren. Maar net als bij het team is het de laatste tijd wat wisselvalliger bij mij.”
De middenvelder, die voor de winterstop de nodige belangstelling van andere clubs had gewekt, heeft wel een verklaring voor het feit dat hij nu minder productief is. “Dat heeft niets met die interesse te maken. Uiteindelijk was het geen reden om ADO nu al te verlaten. Natuurlijk zit het in je achterhoofd en denk je erover na als clubs zich melden, maar op het veld gaat de knop om en speel ik vrijuit. Het heeft eerder met iets anders te maken. De tegenstanders hebben mij beter geanalyseerd, iedere trainer van onze opponenten heeft het in zijn bespreking waarschijnlijk als eerste over mij. Een ploeggenoot zei het goed: ‘Nasser is een beetje slachtoffer van zijn eigen succes geworden’. Al ga ik dat niet als excuus opvoeren. Het is een kwestie van tijd wanneer ze weer komen.”

Topwedstrijd
Een goed moment zou de wedstrijd tegen Ajax kunnen zijn. In het thuisduel met Feyenoord (2-2) was hij tenslotte twee keer doeltreffend. “Natuurlijk zou het fijn zijn om het opnieuw in zo’n topwedstrijd te laten zien. Dat trekt tenslotte de nodige aandacht. Maar voor mij zijn wedstrijden tegen bijvoorbeeld Fortuna Sittard net zo belangrijk.”
Zijn assists en doelpunten zijn eigenlijk tegen iedere tegenstander momenteel belangrijk. De verschillen in de Eredivisie zijn zo klein, dat een zege of nederlaag meteen serieuze consequenties heeft. “Of ik dat had gedacht? Om eerlijk te zijn wel, want voor de winterstop keek ik naar de stand en toen vond ik dat veel clubs wel heel dicht bij elkaar stonden. Dus het is zaak om veel wedstrijden te winnen.”

Lange weg
Zeker om te voorkomen dat ADO Den Haag sportief gezien nog in de problemen komt. “Dat komt wel goed, er is nog niet zoveel aan de hand. Wij bewandelen een lange weg en onderweg kom je af en toe teleurstellingen tegen. De nederlaag tegen FC Emmen is daar een van. Dan moet je ervoor zorgen dat je daarop goed reageert en dat hebben we met de zege op PEC Zwolle gedaan. Iedereen weet dat als je een paar keer wint, de wereld er heel anders uitziet. Daaraan houden we ons vast en daarvoor moeten we de komende tijd zorgen.”

Foto: El Khayati weet vrijwel zeker dat hij binnenkort weer gaat scoren.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.