‘Go Low’, een contrabasdag voor kids

Wist je dat je al vanaf jonge leeftijd contrabas kunt spelen, het stoerste en grootste instrument? Om dit zelf te kunnen ervaren organiseert het Koninklijk Conservatorium in Den Haag het evenement ‘Go Low’.

Op zondag 31 maart van 10.30 tot 12.30 uur kunnen jonge kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud andere kinderen en studenten horen spelen en bevragen, docenten ontmoeten en uiteraard ook zelf het instrument proberen. Iedereen geïnteresseerd in contrabas – of een inspirerende muzikale ochtend – is overigens welkom. Toegang gratis. Laat je deze dag verrassen door de jonge Jala (10 jaar), die met een kleine variant van een contrabas de sterren van de hemel speelt (en zingt).

Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag biedt naast muziek- en dansopleidingen op hoog niveau, ook mogelijkheden voor jonge kinderen om al vroeg sterke begeleiding te krijgen. Zo heeft het conservatorium een School voor Jong Talent, waar getalenteerde jongens en meiden in de laatste klassen van de basisschool hun studie kunnen combineren met muziek- of dansonderwijs op hoog niveau.

Koninklijk Conservatorium, Studio 4, Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag

Meer informatie staat op www.koncon.nl/agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.