Geweldincidenten tegen handhavers en toezichthouders onacceptabel

Bij drie incidenten is gisteravond geweld gebruikt tegen in totaal acht handhavers en toezichthouders van de Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag. Dit is onacceptabel, aldus wethouder Richard de Mos die verantwoordelijk is voor de organisatie.

Dankzij de nauwe samenwerking met de politie Den Haag werden van twee incidenten de verdachten direct ter plaatse aangehouden. De verdachte van het derde incident is op aanwijzing van de toezichthouders op een later moment door de politie aangehouden. De recherche van de politie heeft alle zaken in behandeling.

De handhavers en toezichthouders van de Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag zijn verantwoordelijk voor het toezicht op en de handhaving van de wet- en regelgeving in de Haagse openbare ruimte. De Haagse handhavers hebben unieke taken en bevoegdheden en zijn opgeleid en getraind voor het uitvoeren van hun vak. Ze zijn bevoegd om burgers aan te spreken op gedrag, boetes te geven voor overtredingen en mensen aan te houden indien de situatie daar om vraagt. De handhavers werken met passie en overtuiging aan een leefbaar en veilig Den Haag.

Wethouder De Mos: “Dit is voor ons echt onacceptabel. Je blijft af van onze toezichthouders en handhavers. Die mensen zijn onze vooruitgeschoven posten om Den Haag veilig en leefbaar te houden. Die laat je hun werk doen, ook al ben je het misschien niet helemaal eens met wat ze doen. De handhavers zijn de ogen en oren in de wijk en zorgen dag en nacht voor de leefbaarheid in onze stad. Dit soort gedrag, zoals wij het gisteravond hebben mee gemaakt, accepteren wij niet. Wij zijn samen met de politie opgetreden en hebben de verdachten aangehouden”.

De Mos is tevreden over de samenwerking met de politie. ,,Die reageren snel als er sprake is van geweld tegen toezichthouders en handhavers en dat is goed om te zien. Samen moeten we onze stad veilig houden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.