Het geweldige Zayna éénmalig te zien in Theater Dakota

Een waanzinnig mooie voorstelling! Prachtige muziek. Met recht: Zayna, ‘Schoonheid’. Het Ensemble Windstreken, met topmuzikanten, komt met een muziekvoorstelling over het geheim van de liefde naar Theater Dakota op donderdag 2 november (aanvang 20.15 uur). 

De Arabische wereld komt vaak negatief in het nieuws; oorlog, geweld, dictatuur, censuur, machtsmisbruik en armoede slaan je om de oren. Zelden of nooit gaat het over schoonheid. De Arabische wereld heeft echter een lange geschiedenis van schoonheid in kunst, architectuur, poëzie en muziek.
‘Zayna’ wat ‘schoonheid’ betekent in het Arabisch is dan ook een voorstelling over al dat moois. Op welke manier dan ook. Zayna is een zoektocht naar het geheim van de moederliefde, de liefde voor een vrouw of een man, de liefde voor de plek waar men geboren is, de aarde waar men op leeft.

Voor deze voorstelling zijn prachtige muziekstukken gemaakt door Kamal Hors en vertolkt door Anass Habib. Deze zijn gebaseerd op verschillende Arabische gedichten over het geheim van de liefde. Met: Anass Habib (zang, deff), Kamal Hors (ud, deff en zang), Pieter de Mast (sax, fluiten), Jörg Brinkmann (cello), en Udo Demandt (percussie).

Een kaartje kost €15 (met een gratis drankje), met Ooievaarspas €7,50. Bestellen via www.theaterdakota.nl of 070-3265509 of aan de kassa van Dakota aan de Zuidlarenstraat 57. Eénmalig te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.