Geveltekst Golden Earring onthuld

Afgelopen zaterdag werd op de hoek van de Terletstraat en de Hulshorststraat een minifestival gehouden waar honderden mensen op afgekomen waren. Dit festival werd gehouden vanwege het feit dat aan de gevel boven het portiek van de Terletstraat 13 t/m 21 de tekst ‘It’s always good to be back home’ onthuld werd. Deze tekst is de titel van een van de nummers van de Haagse rockband Golden Earring.

Door Klaas de Boer

Het genoemde portiek is de plek waar de bandleden ooit voor het eerst oefenden en waar bassist Rinus Gerritsen en toenmalig drummer Fred van der Hilst in hun jeugd woonden. Gitarist George Kooymans en toenmalig zanger Frans Krassenburg woonden om de hoek. Deze locatie mag wel dus de geboortegrond van Golden Earring (indertijd The Golden Earrings en daarvoor The Tornadoes) genoemd worden.

Tijdens het minifestival voor de naastgelegen tabakszaak Het Prijspaleis waren er kinderattracties, Museum Rock-Art met een stand, live muziek en veel Puchs. De officiële onthulling werd verricht door Rinus Gerritsen in het bijzijn van Cesar Zuiderwijk, wethouder Wijsmuller en presentator Fred Zuiderwijk. De aanwezige politiemensen moesten het verkeer even stopzetten omdat het aanwezige publiek vrijwel de gehele rijbanen in beslag nam. Aansluitend gingen Rinus en Cesar nog een geweldig potje jammen met de band van Patrick Lejewaan.

Enige tijd geleden kreeg de band Q65 ook al een geveltekst op een muur op de hoek van het Almeloplein en de Loevesteinlaan. Allemaal terecht eerbetoon aan Haagse rockbands die de Nederlandse pop-rock op de kaart hebben gezet!

Foto Richard Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.