Gemeentemuseum nodigt Loosduiners uit voor een culturele avond

Omdat het gemeentemuseum een publieke instelling is, en dus van alle inwoners van de stad, wil het museum iedereen laten kennismaken met het gebouw en al het moois dat er te zien is. Dit keer is de uitnodiging gericht aan de bewoners van Loosduinen.

Met het project ‘Stad naar het museum’ legt Gemeentemuseum Den Haag sinds 2009 een aantal avonden per jaar een rode loper uit voor alle Hagenaren. “Stadsdeel voor stadsdeel verwelkomen we zo alle inwoners van Den Haag. Waarom? Omdat we iedereen willen laten kennismaken met het gebouw en al het moois dat hier te zien is. Het museum is een publieke instelling, en dus van alle inwoners van de stad”, aldus het gemeentemuseum.

Inmiddels bezochten maar liefst 80.000 inwoners op deze wijze het museum. In 2014 benoemde de toenmalige Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker het project tot Best Practice voor de toepassing Code Culturele Diversiteit.

“In de publicatie ‘Kom binnen en neem je buren mee’ laten we direct betrokkenen aan het woord, blikken we terug op wat het museum van het project heeft geleerd en presenteren we de ambities voor de komende jaren.” Het boekje is op aanvraag verkrijgbaar in het Nederlands of Engels.

Wat is er allemaal te beleven deze avond?
Bezoekers kunnen de kleurrijke schilderijen van Jean Brusselmans bekijken, aansluiten bij de lezing over de Duitse schilder Max Liebermann en het verhaal achter een bijzondere bruikleen horen. Of de tentoonstelling Richard Hutten – Zit! bezoeken, met honderd bijzondere ontwerpen van stoelen. Onze rondleiders vertellen graag meer over alle tentoonstellingen. En: ga ook even langs bij uw beroemde buurman, Piet Mondriaan.

Ook kun je met buren of familie creatief aan de slag in het Open Familieatelier. Doe mee aan de workshops portret schilderen of landschap tekenen en geniet van ontspannende muziek in de Tuinzaal van het museum. Vanuit de Tuinzaal starten de hele avond door rondleidingen door de tentoonstellingen.

Datum, inschrijfpunt en vertrekplaatsen bussen
Datum: woensdag 11 april van 18.00 – 20.30 uur
Heen: 18.00 uur
. Terug: 20.30 uur.
Buurthuis De Wiekslag, Molenbrink 73 – 070 397 8390
Bibliotheek Nieuw Waldeck, Rossinilaan 141 – 070 353 8610

Bibliotheek Loosduinen, Loosduinse Hoofdstraat 555 – 070 353 7740
Opgeven kan bij een van bovenstaande vertrekpunten.

Bewoners van de Lozerlaan kunnen mee met de bus die vertrekt voor de vier sterrenflats. Aanmelden kan via de inschrijflijsten bij de entree van de flat, of stuur een e-mail met naam en aantal personen dat met u meereist naar: lozerlaan@gemeentemuseum.nl

Het is ook mogelijk om een eigen museumbus aan te vragen, op elk gewenst adres in Loosduinen (vanaf 40 personen). Stuur een e-mail naar: avondjeuit@gemeentemuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.