Gemeente Westland vraagt inspiratie en tips voor cultuur in de toekomst

Het cultuur- en erfgoedbeleid in Westland is toe aan vernieuwing. De manier waarop mensen cultuur beleven verandert. Daarom ontwikkelt de gemeente de Cultuurkoers 2030. In dit document wordt beschreven waaraan Westland de komende tien jaar op cultureel gebied wil werken. Van muziekles tot monument en van zangkoor tot theater; de gemeente wil van haar inwoners en ondernemers weten wat zij belangrijk vinden voor cultuur. Tot en met zondag 17 februari kunnen zij hun tips en ideeën delen met de gemeente.

Dat kan online door een aantal vragen te beantwoorden op de website van de gemeente: www.gemeentewestland.nl/cultuurkoers2030. Daarnaast kan men een brief of kaartje sturen naar: Gemeente Westland, t.a.v. Cultuurkoers 2030, Antwoordnummer 25, 2670 VB Naaldwijk.

De ideeën en tips zijn, samen met de inbreng van culturele organisaties, de inspiratie voor de Cultuurkoers 2030.

Cultuur- en erfgoed
Bij cultuur denken mensen vaak aan een museum, de bioscoop of het theater. Maar cultuur gaat over veel meer. In Westland is een rijk cultureel verenigingsleven van koren en harmoniegezelschappen. Er wordt lesgegeven in theater, muziek, dans en beeldende kunst. Maar ook in het Westlandse landschap zijn veel voorbeelden van cultuur te vinden: oude kassen, vaarroutes, monumenten en moderne kunst. Allemaal voorbeelden van Westlands cultuur- en erfgoed.

Uiteindelijke keuzes
De gemeente is in gesprek met verschillende culturele organisaties in Westland. Samen met de ideeën en tips van inwoners en ondernemers vormt hun bijdrage de inspiratie voor de Cultuurkoers 2030. Natuurlijk kunnen niet alle ideeën worden meegenomen. Door een bijdrage te leveren kunnen inwoners en ondernemers aan de gemeente laten weten wat zij belangrijk vinden. De uiteindelijke keuzes worden gemaakt op basis van inhoudelijke en financiële afwegingen. Naar verwachting besluit de gemeenteraad in juli 2019 over de Cultuurkoers 2030.

Meer informatie over de ontwikkeling van de Cultuurkoers 2030 staat op eerdergenoemde website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.