Gemeente Westland geeft onafhankelijk advies over aardgasvrij wonen

Tijdens evenementen en braderieën geeft de Gemeente Westland de komende maanden voorlichting over duurzaam en aardgasvrij wonen. Bij de evenementen is altijd een adviseur van de WoonWijzerWinkel aanwezig, het onafhankelijk energieloket van de gemeente. Deze adviseur geeft persoonlijk advies over isolatie, zonnepanelen en alternatieven voor een cv-ketel. Ook kan men vragen stellen over het aardgasvrij maken van de gemeente Westland. De eerste evenementen waarbij voorlichting wordt gegeven, zijn de braderie van Naaldwijk op 16 februari en Woonbeurs Westland op 8 en 9 maart.

De gemeente gaat in 2019 tijdens tien evenementen in gesprek over aardgasvrij wonen. Dit is verspreid over de diverse kernen. Tijdens de Woonbeurs Westland organiseert de gemeente ook een programma over aardgasvrij wonen en de energietransitie. Wethouder Zwinkels (duurzaamheid) geeft hiervoor de aftrap. Daarnaast zijn er presentaties over isoleren, zonnepanelen, hoe Westland aardgasvrij wordt en over de rol van groene tuinen voor het milieu en de gezondheid. Alle evenementen die worden bezocht, staan op www.westlandwoontduurzaam.nl.

Deze voorlichting valt binnen de activiteiten om Westland aardgasvrij te maken. In 2050 moet heel Westland aardgasvrij zijn. Daarom zullen de komende jaren steeds meer woningen aardgasvrij worden. Om dit proces goed te laten verlopen, wil de gemeente graag weten wat er leeft onder inwoners. Met voorlichting wil ze inwoners ondersteunen en helpen om zelf stappen te nemen om energie te besparen en op te wekken. Daarnaast werkt de gemeente samen met onder andere de glastuinbouw, woningcorporaties en bedrijven aan een aardgasvrije toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.