Gemeente Westland gaat voor slim en duurzaam reizen

Het college B&W fietste vorige week op een e-bike van het oude gemeentekantoor in Naaldwijk naar het nieuwe kantoor aan de Laan van de Glazen Stad. Dit deden zij om meer aandacht te vragen voor een fitte en vitale organisatie en om Westlandse bedrijven op te roepen meer gebruik te maken van slim en duurzaam woon-werkverkeer.

Wethouder Bram Meijer, ambassadeur Bereikbaar Haaglanden, had na het fietsen de smaak te pakken: “Fietsen geeft je energie en is goed voor je lichaam en het milieu. Na de zomer ga ik me er hard voor maken de andere collegeleden te motiveren vaker de fiets te pakken op dagen dat we geen of weinig afspraken buiten de deur hebben.”

Op de route werd het college aangemoedigd en kregen ze een Duim Omhoog via de Ga 3.0 actie. Dit is een actie waarbij fietsers worden bedankt omdat zij een steentje bijdragen aan de leefomgeving en het verminderen van files. Er wordt daarbij letterlijk voor hen een duim omhoog (een grote handschoen in de vorm van een duim) gestoken.

Eind augustus verhuist de gehele gemeentelijke organisatie van de diverse locaties in Westland naar het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan en het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad. Een goed moment om met slimme en duurzamere mobiliteit aan de slag te gaan. Dit gebeurt in samenwerking met Bereikbaar Haaglanden, waarvan de gemeente en verschillende ondernemers convenantpartner van zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.