“Gemeente, wanneer leer je te communiceren?”

De ondernemers van winkelcentrum Betje Wolffstraat zien de komende maanden met angst beven tegemoet. Vorige week is begonnen met de herinrichting van de Melis Stokelaan. “En dat gebeurt precies in oktober, november en december, voor winkeliers heel belangrijke maanden qua verkoop,” aldus een verontwaardigde Wim Schmale, voorzitter van de BIZ Betje Wolffstraat. “Op zich is er niets mis mee, maar alles is buiten ons omgegaan. Gemeente, wanneer leer je te communiceren?”

Door Klaas de Boer

Door de gemeente en de uitvoerder zijn begin dit jaar plannen gemaakt om de Melis Stokelaan te herinrichten. Op het gedeelte tussen de Loevesteinlaan en de Moerweg wordt de riolering vernieuwd. Daarna wordt de middenstrook verbreed, wat inhoudt dat de rijbanen worden versmald. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd.

“Wij als BIZ (bedrijveninvesteringszone) zijn hier niet van op de hoogte gesteld,” vervolgt Schmale. “Een van de voordelen van een BIZ is het verbeteren van de kwaliteit van ons winkelgebied. Dat gebeurt nu ook door de herinrichting van de Melis Stokelaan, maar waarom precies in deze periode? En waarom zonder overleg met ons?”

“De Melis Stokelaan is voor ons winkelcentrum een belangrijke verkeerstoegangsader. Veel van onze klanten komen met de auto naar onze winkels. Niet alleen uit Moerwijk, maar ook uit omringende wijken zoals Morgenstond en Leijenburg. En nu wordt de Melis Stokelaan precies tijdens de voor ons zo belangrijke maanden heringericht. Dat betekent voor de winkeliers van de Betje Wolffstraat gegarandeerd omzetvermindering.”

“Als de gemeente plannen heeft die ingrijpend kunen zijn voor een BIZ-gebied, is het toch een kleine moeite om hen daar ook bij te betrekken. Het is toch logisch dat de gemeente met de betrokken partijen gaat overleggen. Gebeurt dat niet dan worden wij alleen maar voor voldongen feiten gesteld.”

Wim Schmale besluit: “Tot slot nog enige feiten. Alleen de direct omwonenden zijn in kennis gesteld door de gemeente. Door toeval kwamen wij er twee dagen van tevoren achter dat er op 4 oktober een inloopbijeenkomst was. Waarom zijn er geen bewegwijzeringen naar ons winkelcentrum geplaatst? Hoe moeten de lange vrachtwagens, die net gelost zijn bij Albert Heijn, wegdraaien bij de Erasmusweg? Voorheen ging met gemak op de Melis Stokelaan. En tenslotte houden we ons hart vast hoe het straks gaat met de herinrichting van de Erasmusweg. Worden we dan weer vergeten? Nee toch, we hopen in de toekomst op een betere communicatie!”

Foto: Op het omleidingsbord staat te lezen dat de Melis Stokelaan tot 25 mei 2018 is afgesloten.

Foto Richard Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.