Gemeente Rijswijk maakt Prestatieafspraken met woningcorporaties gemaakt

De gemeente Rijswijk heeft nieuwe afspraken gemaakt met de woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes en de organisaties van huurders. Deze zogenaamde prestatieafspraken over onder andere hoeveelheid sociale woningbouw, leefbaarheid en duurzaamheid worden jaarlijks tegen het licht gehouden.

De Lokale Prestatieafspraken 2019-2022 werden op 12 december ondertekend door de betrokken partijen. Dat waren Daphne Braal, directeur Vidomes, Armand van de Laar, wethouder wonen, Kees Karsten, directeur Rijswijk Wonen, Emmy Meurs, voorzitter Bewonersvereniging Rijswijk (BVR), Sylvie Seubert, voorzitter huurdersraad Vidomes (vlnr zie foto).
Wethouder Armand van de Laar. “De groei van Rijswijk zet de komende jaren door. Om aan de vraag naar huisvesting te voldoen maakt de gemeente samen met de corporaties afspraken over renovatie en nieuwbouw.”

Prioriteiten
In de woonvisie en prestatieafspraken worden de volgende prioriteiten aangegeven: betaalbaarheid en beschikbaarheid, zorg, duurzaamheid, en leefbaarheid. Voor 2019 zijn onder meer de volgende afspraken gemaakt: De corporaties bouwen tot en met 2022 in totaal 716 nieuwe woningen; de gemeente houdt vast aan regionale afspraken voor wat betreft de sociale voorraad in Rijswijk; de wijk Te Werve wordt focuswijk. Via een integrale aanpak worden ontwikkelingen op elkaar afgestemd, denk hierbij aan: nieuwbouw van woningen, infrastructurele werken en de uitvoering van de energietransitie; de huidige pilot flatcoach wordt met één jaar verlengd tot begin 2020; verhuren van maximaal 35 woningen in 2019 voor begeleid wonen aan cliënten van een zorginstelling; in de periode tot en met 2022 gaat Rijswijk Wonen ruim 1100 en Vidomes circa 500 woningen verduurzamen. De woningcorporaties zijn een belangrijke partij in de energietransitie en klimaatadaptatie; en de gemeente coördineert de gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen en drugscriminaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.