Gemeenschappelijke viering van alle Rijswijkse kerken

Op zondag 27 januari vindt in het kader van de week van het gebed voor de eenheid een gemeenschappelijke viering plaats van alle Rijswijkse kerken. Deze oecumenische viering van woord en gebed onder het motto ‘Wij Geloven in Rijswijk’ begint om 10.00 uur in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk.

De voorgangers van de deelnemende kerken zijn: diaken Pier Tolsma van de Rooms-Katholieke Federatie Vlietstreek waarvan de Bonifatius- en Benedictus en Bernadettekerk deel uit maken, dominee Michiel de Leeuw van de Protestantse Gemeente Rijswijk (Oude en Nieuwe Kerk), Davo van Peursen van de Volle Evangelie Gemeente (Hofrustkapel), dominee Hans van ’t Hoff van de Nederlands Gereformeerde Kerk (Leeuwendaalkerk) en Freddy Siem van de Life Community Church in de Laan ten Blotinghe. Een gelegenheidsband van de deelnemende kerken en Gerard Legierse, dirigent-organist van de Bonifatiuskerk, verlenen muzikale medewerking. Voor de kinderen is er een vertelkring georganiseerd. De collecte op deze zondag is bestemd voor de bewoners van het Asielzoekerscentrum in Rijswijk.

Deze gemeenschappelijke viering bouwt voort op het jubileumjaar 2017 waarin werd herdacht dat het 750 jaar geleden was dat er in Rijswijk voor het eerst schriftelijk sprake was van een parochie. Met deze herdenking wilden de Rijswijkse geloofsgemeenschappen de onderlinge kerkbanden verstevigen door samen te vieren en met elkaar naar buiten te treden. Na afloop van het jubileumjaar is besloten om in het kader ‘Wij Geloven in Rijswijk’ een aantal activiteiten samen voort te zetten.

Iedereen is van harte welkom bij deze viering. Na afloop staat er voor de aanwezigen een kopje koffie klaar achterin de kerk. Alle andere kerkgebouwen van de deelnemende kerken zijn deze zondag dicht.

Foto Keimpe Dijkstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.