Geen ‘Polenhotels’ op Haagse bedrijventerreinen

De provincie Zuid-Holland wil nieuwe mogelijkheden voor versnelde huisvesting van arbeidsmigranten onderzoeken. Zoals huisvesting op bedrijventerreinen en in kantoorpanden. Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in de Haagse gemeenteraad, is mordicus tegen. Raadslid Ralf Sluijs: “Laten we eerst de duizenden Hagenaars aan de slag helpen”

“Nu is het beleid dat iedereen gehuisvest moet worden in binnenstedelijk gebied, in de stads- en dorpskernen”, zegt gedeputeerde Adri Bom (CDA) in AD Haagsche Courant. “Voor arbeidsmigranten die kort blijven, moeten we misschien overwegen om ze te huisvesten bij bedrijven of bedrijventerrein. Dat mag nu nog niet, maar als blijkt dat het wel helpt en de druk op de woningmarkt beter wordt verdeeld, zou het een optie kunnen zijn”.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is zwaar ontstemd over de plannen. Ralf Sluijs: “Hoe verzinnen ze het? Wij zitten absoluut niet op Polenhotels te wachten. Laat de provincie zich met andere zaken bemoeien dan hoe wij onze terreinen inrichten”. De partij benadrukt daarnaast het grote economische belang van de bedrijventerreinen: “Ze zorgen voor banen en bedrijvigheid en dat hebben we ook keihard nodig in onze stad. We willen de groei doorzetten en de terreinen goed benutten. Dit is nodig voor een aantrekkelijk investeringsklimaat”, aldus Sluijs.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is er fel op tegen om lukraak arbeidsmigranten naar Den Haag te halen. “Er zitten duizenden Hagenaars in de bijstand. Laten we die aan het werk helpen in plaats van mensen uit het buitenland hiernaartoe halen. Het stadsbestuur is er met het ‘Werkoffensief +500’ ook alles aan gelegen om de Hagenaars aan de slag te helpen. Dat is de enige juiste weg, laat de provincie dat vooral niet verstoren met dit soort slechte plannen”, zegt het raadslid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.