Geef Kijkduin een boost en verhuur winkels gratis

Kijkduin heeft te maken met grote leegstand. Dit zorgt ervoor dat steeds meer ondernemers vertrekken en dat de ondernemers die er nu nog wel zitten het steeds zwaarder krijgen. Dit komt ook het veiligheidsgevoel van bezoekers en omwonenden, niet ten goede.

VVD-raadsleden Judith Oudshoorn-van Ginderen en Chris van der Helm vinden dat er nu echt iets moet gebeuren en komen daarom met een plan: ga als gemeente met de vastgoed eigenaren in gesprek en probeer hen te bewegen om hun lege winkels gratis, of tegen gereduceerde prijs, te verhuren gedurende de werkzaamheden in de badplaats. Dit idee is niet nieuw en wordt op dit moment al toegepast op het Parijsplein in Wateringse Veld.

Judith Oudshoorn: ‘De toevoeging van winkels houdt de loop erin en maakt het winkelcentrum weer aantrekkelijk. Dit winkelende publiek gaat vervolgens misschien ook wel even koffie drinken en dat is goed voor de horecaondernemers daar.’

Chris van der Helm: ‘Dit plan helpt niet alleen de overgebleven ondernemers, het is ook goed voor het veiligheidsgevoel in het winkelcentrum. Al die leegstaande panden kunnen verkeerde personen aantrekken, waardoor men liever aan het winkelcentrum voorbij loopt. Ook kan dit het veiligheidsgevoel van direct omwonenden vergroten.’

Beide raadsleden hopen dat de wethouder de urgentie inziet en snel met de vastgoed eigenaren om tafel gaat. En mochten deze niet geïnteresseerd zijn, hoopt de Haagse VVD dat de wethouder met andere ideeën komt om de badplaats weer te laten bloeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.