Geduld automobilisten route Kijkduin-Houtrust flink op de proef gesteld

Wie zich door de westkant van Den Haag wil verplaatsen, kan dit jaar rekenen op ongeveer een half uur langere reistijd. De weg van Kijkduin naar Houtrust gaat in beide richtingen op de schop. Dit gebeurt in fases, zodat altijd wel ergens de weg is opgebroken. Buiten de aanleg van een nieuw riool, wil de gemeente de weg veiliger maken.

Over het hele traject kan straks nog maar een rijstrook per rijrichting gebruikt worden. Ook worden er rotondes en vrijliggende fietspaden aangelegd. Dat er straks in beide richtingen nog maar een rijstrook overblijft, gaat volgens de gemeente niet tot extra vertraging leiden. Berekeningen zouden hebben aangetoond dat door de aanleg van grote rotondes in plaats van kruispunten de capaciteit qua doorstroming minimaal gelijk blijft.

Het eerste gedeelte is maandag gestart en duurt tot 6 mei. Naast de afsluiting van de kruising Sportlaan/ Daal en Bergselaan, gaat het de komende periode vooral om het deel tussen de Kijkduinsestraat en het tankstation aan de Machiel Vrijenhoeklaan. Daar wordt bij het verschijnen van deze krant al volop gesloopt. En dat gaat nog wel even duren. Het mag dan al even bekend zijn dat deze ingrijpende herinrichting de nodige gevolgen met zich meebrengt voor de wijkbewoner en de vele forenzen, het geduld van de circa 20.000 mensen die dagelijks gebruikmaken van het hele traject, wordt al behoorlijk op de proef gesteld. Het asfalt van de Laan van Meerdervoort zal tijdens spitsuren flink veel meer te verhapstukken krijgen met opstoppingen tot gevolg. Zeker nu de bussen 23 en 24 hier hun tijdelijke haltes hebben. Bus 23 ter hoogte van de Lobelialaan en de tijdelijke bushalte voor bus 24 op de Lobelialaan ter hoogte van de Balsemienlaan. De automobilst wordt verder nog omgeleid via de Oude Haagweg en de Escamplaan. En ook fietsers worden niet gespaard. Voor hen zijn er omleidingsroutes over de Duinlaan en de Balsemienlaan bedacht.

Op social media wordt er al volop gediscussieerd en geklaagd over haastige automobilisten. “Wat denk je van de mensen die hun kinderen naar school brengen met de auto en als gekken door de wijk rijden omdat ze nu moeten omrijden.” Juist om te voorkomen dat de ongeduldige automobilist op zoek gaat naar allerlei sluipweggetjes door woonwijken die niet voor doorstroming van veel verkeer zijn ingericht, worden sommige straten afgesloten met onder meer slagbomen. Bewoners krijgen een pasje zodat zij er wel gemakkelijk door kunnen. De gemeente zet verkeersregelaars en extra bergingsbedrijven in voor het geval er iets misgaat op de drukkere omleidingsroutes.

Alle informatie staat op de website kijkduinhoutrust.nl en is zelfs via een app op de voet te volgen. Met de Kijkduin-Houtrust app wordt u op de hoogte gehouden van vertragingstijden, onvoorziene afsluitingen en ontvang u bij meer dan 45 minuten vertraging een pushbericht. Zo gaat u altijd goed voorbereid op weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.