Futura komt opnieuw tekort: 20-28 verlies

Het knetterde in Sporthal Zuidhaghe. Nadat twee weken geleden Swift (Middelburg) met 17-31 vernietigend had toegeslagen, stond afgelopen zaterdag de korfbalwedstrijd tvan Futura tegen het Dordtse Sporting Delta op het programma.

Sporting Delta – dit jaar gecoacht door Haagse bekenden Jan Bongers en Arthur Carolus, al 10 jaar een trainersduo bij onder meer KCC, AW/DTV en HKV/Ons Eibernest – heeft de ambitie een stabiele hoofdklasser te worden. Vorig seizoen degradeerde Sporting Delta – samen met Die Haghe – uit de hoofdklasse, en dus willen ze zo snel mogelijk terugkeren op dat niveau. Op het veld speelt Sporting Delta momenteel in hoofdklasse B en staat het op een zesde plaats.

Futura won vorig jaar de Dubbel en staat nu op het veld in de middenmoot van de overgangsklasse. Maar bij de start van de zaalcompetitie werd direct duidelijk dat Futura tegen de gerenommeerde overgangsklassers tekort ging komen. Zo ook afgelopen zaterdag dus, tegen Sporting Delta.

KVS verloor in Oegstgeest 18-15 van koploper Fiks. Omdat Oranje Wit in Dordrecht met 28-24 van Swift won, gaat Fiks alleen aan de leiding met 6 uit 3. Achilles en VEO deelden met 16-16 de punten en daarom staat Futura met 0 uit 3 nu alleen onderaan. VEO heeft 1 punt en KVS 2. Achilles staat op 3 punten. Voor Futura is handhaving dus zeker nog mogelijk, maar dan moet het wel de komende derby’s winnen. Te beginnen dus zaterdag 15 december, om 19.15 uur in de Blinkerd op Scheveningen: KVS/Maritiem-Futura!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.