Fokkerhaven aantrekkelijker ingericht voor horeca, evenementen en recreatie

Het hele buitengebied rondom de Fokkerhaven in de Binckhorst is opgeknapt. Vooruitlopend op de ontwikkelingen in de Trekvlietzone is deze omgeving geschikt gemaakt voor recreatie, evenementen en horeca.

Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling Kerngebieden, VVD) somt op wat er is veranderd: “De bestrating is van mooie kwaliteit, er staan robuuste bankjes, klimplanten, veel jonge boompjes in plantvakken die de parkeerplaatsen afschermen van de haven, in het aanplantseizoen komen er fraaie bomen in verplaatsbare bakken waardoor er makkelijker evenementen kunnen plaatsvinden, extra verlichting en er zijn vaste ligplaatsen gekomen voor boten en de verhuur daarvan.”

De verrassende andere kant van het Haagse centrum is volop in ontwikkeling. Verantwoordelijke wethouder Boudewijn Revis hierover: “Met deze inrichting van één van de drie havens in de Binckhorst wordt dit gebied stap voor stap aantrekkelijker om in te werken, te wonen of te recreëren. Een goed ingerichte buitenruimte zorgt voor verlevendiging van de haven en zorgt er voor dat ook de ondernemers gaan investeren waardoor bijvoorbeeld het water steeds beter wordt benut. Als je vanuit hier naar het centrum van Den Haag vaart, krijg je toch een hele grote glimlach om je mond.”

De exploitatie van de haven ligt in handen van 3 ondernemers. Ook is er ruimte gekomen voor horeca: in één van de twee karakteristieke pandjes aan de zijde van de haven is een restaurant gevestigd. En door de 14 vaste ligplaatsen en 5 passantenplekken kunnen  zowel particuliere booteigenaren als de dagjesvaarders gemakkelijk af- en aanvaren.

Foto: Ondernemers blij met opening Fokkerhaven. vlnr: links Tom Verhaar (dir. Fokker Terminal, Boudewijn Revis (wethouder), Mark van den Broek (Caballero Fabriek), medewerker Capriole

Foto: Jurriaan Brobbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.