Florence Nightingalepark krijgt een opknapbeurt

Inwoners van Loosduinen en Escamp kunnen na deze zomer genieten van een vernieuwd Florence Nightingalepark. Het park wordt toegankelijker en gaat beter aansluiten bij de openbare tuin van het Hagaziekenhuis. Ook komt er meer aandacht voor ecologie en natuur. Wethouder Boudewijn Revis: “Met de bouw van ruim 600 nieuwe woningen aan de Escamplaan en de Leyweg en de uitbreiding van het ziekenhuis zullen de komende jaren steeds meer bezoekers naar het park trekken. Het is dus belangrijk om het prettig en toegankelijk te maken. Zo maken we de stad steeds een beetje mooier”.

Het Florence Nightingale Park wordt een ‘groene oase’ in bij het Hagaziekenhuis. In het voorlopig ontwerp worden nieuwe paden aangelegd om de parkdelen beter te verbinden, zodat er meer wandelmogelijkheden ontstaan. Voor kinderen komen er speelgelegenheden, zoals speciale paden door de bosjes, een boomhut en een kabelbaan. Honden krijgen een eigen plek in een nieuwe hondenweide en door de aanleg van een vlinderweide, natuurvriendelijke oevers, het ijsvogeleiland en het opknappen van een vleermuisbunker wordt de biodiversiteit verbeterd.

Het park is omgeven door onder andere volkstuinen, verzorgingstehuis Houtwijk, de openbare tuin van het Hagaziekenhuis en de wijk Florence Nightingale. In het park bevindt zich BuurtBoerderij De Nijkamphoeve, een buurtvoorziening die gerund wordt door vrijwilligers en buurtbewoners.

De plannen zijn ontwikkeld met de ideeën en inbreng van omwonenden en gebruikers. Zij gaven aan behoefte te hebben aan verbeteringen van de voorzieningen in het park, zoals speeltoestellen voor de kinderen, natuurpaden en vernieuwing van de geasfalteerde wandelpaden. Verder vonden ze het belangrijk om de natuurlijke sfeer te behouden die het park juist zo aantrekkelijk maakt. De gemeente heeft die inbrengen nu tot dit plan verwerkt.

De herinrichting staat gepland voor de periode van april tot en met juni 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.