FLIGHT

Bij de strandopgang nabij Pier 32 staat een bunker met de volgende tekstopdruk:
Terugkeer naar het ‘stille’ strand. Bijzaken verwaaien.
Op zondagmiddag 9 oktober j.l. was deze tekst even niet van toepassing. Voor even werd het ‘stille’ zuiderstrand een zeer bruisende plek met de aansprekende rockklanken van Flight.

Door Martin Reitsma

De nieuwe eigenaar van Pier 32, Peter Jonker, is van oorsprong tandarts-implantoloog. Een beroep dat hij overigens nog steeds uitoefent. Peter en zijn vrouw Helma hebben een lang gekoesterde wens laten uitkomen door er een prachtige strandpaviljoen neer te zetten waarbij de strandbeleving maar ook de muziek én sport centraal staan. Pier 32 had natuurlijk – in zijn oude vorm –  al een lange traditie als ‘muziek’paviljoen en dat blijft ook zo. Met dit strandpaviljoen hebben ze ook  hun verbintenis met strand, duinen en de zee tot uiting gebracht.  Het publiek kan er genieten van een heerlijke sfeer, lekker eten en drinken.

In de loop van de jaren speelden er uitstekende  Haagse muzikanten zoals Henk Smitskamp, Ton v.d. Kleij, Rob Grell, Rinus Gerritsen, Jaap de Jonckheere, Wouter Kiers, Ron de Bruijn, Sander Kaatee, Patrick Lejewaan en vele anderen, waaronder de mannen van Flight.  Peter Jonker heeft deze mooie traditie voortgezet en wil behalve rock, blues en jazz ook andere genres aan bod laten komen waarbij hij ook de jongeren een open podium zal bieden.

Flight geeft een zinderend optreden
Zondagmiddag een bruisend en zinderend optreden van  Flight. Een mild zonnetje met een stralend blauwe lucht aan het zuiderstrand. De terrassen waren goed bezet en ook binnen stond het vol met liefhebbers van pure rock ‘n roll en blues in afwachting van het optreden van Flight.

Gitarist Hans Hollestelle en Marcel van Rheeden slaan deze middag rond de klok van drie uur hun eerste akkoorden aan bij het nummer ‘Under my thumb’  De ritmesectie met Willem Augustijn op bas en Eric Pronk op drums klinkt vanaf de eerste tonen solide en stevig. Stuwende bastonen van Willem waarbij Eric de drumstokjes soepel door zijn ranke vingers laat glijden. Zanger Peter Vermeij zingt als vanouds met passie en bezieling en de band raakt op stoom.  Rockvirtuozen onder elkaar.

Talloze prachtige en tijdloze Stones klassiekers komen voorbij.  Het is een weergaloos bombardement van hits. Nummers als Not fade away, Mothers little helper, Out of time, Waiting for a friend, Little queenie, Miss you en Jumping Jack Flash spreken tot de verbeelding van het enthousiaste publiek.  De band excelleert met muzikaal vuurwerk. Heerlijke licks – en riffs uit de gitaren van Hans en Marcel.  De groove’s komen tot ‘leven’. Het publiek raakt uitzinnig met uiteraard veel bijval voor de band.  Het buitenterras swingt mee. Jong en minder jong genieten volop. Na de pauze wordt ingezet met Brown Sugar, vele bekende songs volgen, zoals Just another night. Little red rooster, Dead flowers en Love in vain. Het is de afsluiting van een mooie strandseizoen bij Pier 32, dus worden toepasselijke nummers ingezet zoals It’s all over now en The last time. Maar het optreden is nog niet voorbij.  Grote hits als Paint it black, Ruby Tuesday, Honky Tonk Woman, Angie en Carol volgen.  in totaal 25 nummers deze middag. We voelden ons weer even jong zoals in de tijd dat deze nummers de hitlijsten bestormden,  in de sixties en seventies.

Het is tijd voor de toegift. Het publiek wilde nog wel even doorgaan, kan er geen genoeg van krijgen en geniet nog eenmaal deze middag van Flight die inmiddels Sympathy for the devil heeft ingezet.  The ‘Devils answer’ is een donderende regenbui maar wat deert het. Flight heeft opnieuw haar visitekaartje afgegeven en kan in deze vorm nog vele jaren mee.   Pier 32 heeft een prachtig strandseizoen achter de rug en ook volgend jaar zal het paviljoen weer het bruisende muzikale hart van Den Haag zijn!

5 reacties

 1. Henk Reitsma

  Mooi om te lezen Haagmedia. Leuk al deze stukken over muziek. Je beleeft het dan opnieuw. Flight is natuurlijk ook een uitstekende band met onder meer Haagse topmuzikanten.

 2. Constant Meeuws

  Wat leuk toch dat er (gelukkig) weer veel aandacht is voor de Haagsche Popscene.
  En de manier waarop dit wordt omschreven is grandioos.
  Fijn dat jullie dit helpen promoten….
  Barry Stevens zou zeggen ” Doorgaan, vooral doorgaan”….

 3. Els de Wit

  Leuk om te lezen Haagmedia. Ik was er bij gisteren en beleef het optreden opnieuw dankzij jullie artikel. Top en dank.

 4. Henk Reitsma

  Mooi artikel. Ik geniet altijd van de artikelen over muziek op jullie site. Ook de papieren Zuidwesterkrant is altijd iets om naar uit te kijken. Lees hem graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.