Fleurige ORAC’s Den Haag tegen afvaldump groot succes

Het opfleuren van ondergrondse afvalcontainers in Den Haag is al een groot succes, zo blijkt uit de reactie van het stadsbestuur op de aangenomen motie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos-raadslid René Oudshoorn.

Omstanders en veel mensen op social media gaven enthousiaste reacties over deze nieuwe aanpak. Ook hebben bewoners zelf het initiatief genomen om een ORAC-locatie op te fleuren. Zo zijn op meerdere plaatsen in de stad bloembakken rond ORAC’s verschenen en in Duindorp hebben bewoners zelf een ORAC verfraaid. Op de Regentesselaan staan momenteel twee ORAC’s die zijn opgefleurd met echte planten. Het college juicht initiatieven van bewoners om de stad schoon te houden toe, zo schrijft het stadsbestuur. In tegenstelling tot andere steden die de ORAC’s van plastic bloemen en gras voorziet doet Den Haag de proef met echte planten omdat dit milieu vriendelijker is dan plastic.

Raadslid René Oudshoorn is in zijn nopjes met de afdoening van de motie: “Ik ben blij dat mijn plan zo goed aanslaat! In Rotterdam en andere steden zijn er ook al proeven mee gedaan die een succes bleken, tot zelf 80% minder bijplaatsingen naast de ORAC’s, iets wat ook hier in Den Haag tot grote ergernis leidt. Dus ik ben reuze benieuwd hoeveel minder bijplaatsingen dit Den Haag gaat opleveren!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.