Flamenco Amazigh in Theater Dakota

Een uniek concert met een mix van Marokkans-Berberse Izran en traditionele Flamenco: dát is Flamenco Amazigh. Te zien en te horen op zaterdag 7 november (aanvang 20.15 uur) in Theater Dakota.

In het voorjaar stond dit theaterconcert in een uitverkochte Nieuwe Kerk in Den Haag. Nu in Theater Dakota! In Flamenco Amazigh staan acht musici met een Marokkaanse, Duitse, Argentijnse, Jordanese, Spaanse en Haagse achtergrond op het podium. Samen maakten ze composities waarin twee muziekstijlen met elkaar vermengd worden: de Marokkaans-berberse Izran en traditionele Flamenco. De gemeenschappelijke wortels van deze twee muziekstijlen gaan terug tot de Moorse/islamitische periode in Spanje, tijdens de vroege middeleeuwen.

Flamenco Amazigh is een uniek concert met Marokkaanse en Andalusische klanken en ritmes en met een centrale rol voor de schitterende zang van Erminia Fernández Córdoba, Johan Frauenfelder en Arturo Ramón (gitaar), Mohamed Allati (gitaar en zang), Mustapha Ahrouch (adjun en zang), Udo Demandt (cajon en percussie), Mohamad Yousif (dwarsfluit) en Kamal Hors (ud/luit).

Kaarten kunnen beteld worden via www.theaterdakota.nl of 0703265509 of aan de kassa van Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat 57. Prijs: 17 euro; met Ooievaarspas 8,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.