Firma MES met Rishi wegens succes terug in Dakota!

Firma MES speelt RISHI: een live-reconstructie geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis op station Hollands Spoor. Wegens succes terug in Theater Dakota op dinsdag 26 september (aanvang 20.15 uur). Nog één keer te zien, dus grijp je kans. De pers noemde ‘Rishi’ de beste voorstelling van afgelopen theaterseizoen. Kom zelf kijken of je dat ook vindt.

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend. Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. De Haagse theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.

Firma MES (gezelschap van Roos Eijmers, Lindertje Mans, Daan van Dijsseldonk en Thomas Schoots) speelde eerder in Dakota de succesvolle voorstellingen STEL, TROEP en BOT. In februari 2018 speelt het gezelschap er zijn nieuwste voorstelling CarryMe.

Kaarten (€16, Ooievaarspas €8, studenten €8; inclusief drankje!) zijn te koop via www.theaterdakota.nl of 070-3265509 of aan de kassa van Dakota aan de Zuidlarenstraat 57.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.