Fietspad van Rijswijk naar Naaldwijk vernieuwd

Veilig, snel en comfortabel van Rijswijk helemaal naar Naaldwijk fietsen: nu het fietspad daartussen vernieuwd is, kan dat. De provincie Zuid-Holland en gemeenten Rijswijk en Westland sloegen de handen ineen om het traject optimaal in te richten voor fietsers. Het is voor forenzen uit de omgeving nu aantrekkelijker om de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te gaan.

De belangrijke regionale fietsroute langs de Middel Broekweg tussen Rijswijk en Naaldwijk was toe aan een opknapbeurt: op meerdere plekken lagen tegels los, waren voegen te breed en ontstonden er gevaarlijke situaties met kruisend verkeer. De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rijswijk en Westland vonden het tijd voor actie. Samen knapten ze de ruim tien kilometer lange route op.

Comfort
Om het comfort te verbeteren, vervingen de provincie en de gemeente Westland op hun deel van het fietspad onlangs de tegels door betonplaten. “De voegen daarvan zijn netjes weggewerkt: het pad vormt nu één vlak geheel”, vertelt Michel van der Kooij, projectleider provincie Zuid-Holland. “Fietsers krijgen daardoor het comfort van asfalt, maar wij als beheerder ervaren niet de nadelen die asfalt zou hebben. Omdat we werken met losse platen, kunnen we makkelijk aanpassingen onder de grond doen. Bijvoorbeeld aan kabels en leidingen.”

BikeScout
Om de verkeersveiligheid te vergroten, werd op verschillende plekken het innovatieve systeem BikeScout aangelegd. Remco de Bruijn, beleidsmedewerker Verkeer & Vervoer gemeente Westland: “BikeScout detecteert overstekende fietsers vroeg en waarschuwt vervolgens verkeer dat een oversteekplaats nadert door middel van duurzame ledverlichting in het wegdek. Dit zorgt voor een veel veiligere situatie voor fietsers, met name in de vroege ochtend en de avond.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.