Festival ‘Loosduinen Gaat Los’ pakt dit jaar flink uit

Vandaag gaat het jaarlijkse festival ‘Loosduinen Gaat Los’ van start. Tot en met 4 november wordt door heel het stadsdeel een breed scala aan culturele actitviteiten georganiseerd. Muziek, toneel en art voor alle leeftijden, alles komt aan bod op verschillende plekken. Beleef het mee en bezoek één van die locaties voor een prikkelende cultuurbeleving.

Dit jaar knalt het festival om 14 uur los met een bijzonder en spetterend optreden van drummers Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst en hun Drums Demons. Stadsdeeldirecteur Harm Benthem is hierbij aanwezig en neemt samen met de drummers de officiële opening voor zijn rekening. De opening buiten in de Arnold Spoelstraat is gratis toegankelijk voor iedereen.

In bibliotheek Loosduinen kun je deze middag je draaiorgeldiploma halen. Monkey Organ is aanwezig om kinderen en volwassenen te begeleiden. En in de Abdijkerk staat het indrukkende orgel centraal. Hoe werkt een orgel en hoe speel je erop? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens deze demonstratie.

Die avond staat Popradar Den Haag in het teken van Halloween als MijuzieQ een ‘angstaanjagend muzikale avond’ in het Radar Café presenteert waarbij drie bands de show stelen. Degene met het beste halloweenkostuum die avond wordt beloond met een prijs.

Een dag later – donderdag 1 november – is de lezing van Hugo Borst in de bibliotheek Nieuw Waldeck de grote publiekstrekker. De columnist en televisiepersoonlijkheid draagt dan voor uit de boeken die hij over zijn wijlen, toen aan Alzheimer lijdende, moeder schreef.

Maar er is nog veel meer, en gratis. Bezoek ook de andere locaties en beleef het mee. Van jazzy klanken in molen de Korenaer tot klassieke tonen in Tabitha. Leerlingen van de Koos Meindertsschool en de Wonnebald die voor de ouderen in respectievelijk Houthaghe en Wijndaelercentrum zingen. Het Grijze Koppen Orkest in OCK, een flitsende demonstratie van streetdance door en voor kinderen uit Loosduinen, knutselateliers. Het beloven bijzondere culturele dagen te worden, voor iedereen, voor jong en oud. Loosduinen heeft dit jaar flink uitgepakt en gaat écht los.

Als afsluiting op 4 november komt kinderboekenschrijver Paul van Loon optreden en signeren. Aangezien op de dag zelf slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar is, is het is aan te raden om kaarten te reserveren via de website.

Loosduinen Gaat Los wordt georganiseerd door Cultuuranker Loosduinen | Nieuw Waldeck in samenwerking met diverse Loosduinse culturele instellingen en de twee bibliotheken. Kijk voor het volledige programma, locaties en tijden op de website: www.loosduinengaatlos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.