Feestelijke start nieuwe schooljaar voor de Piramide

Deze week beginnen veel kinderen aan een nieuw schooljaar. Voor de ouders en kinderen van basisschool de Piramide in Rijswijk begint het jaar extra feestelijk. Zij vieren op vrijdag 25 augustus een feestje omdat de school een schoolzone heeft gekregen.

De start van het nieuwe schooljaar wordt in Rijswijk begeleid met de “Wij gaan weer naar school”-campagne. Deze twee weken durende campagne attendeert de weggebruikers er op dat de kinderen weer naar school gaan. Aan het begin van het schooljaar zitten veel kinderen vol met vakantieverhalen en zijn ze gespannen voor het nieuwe schooljaar. Hierdoor zijn ze misschien minder alert op het verkeer. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Dat is wennen! De campagne maakt weggebruikers alert op de schoolgaande kinderen in het verkeer.

De gemeente Rijswijk heeft een keuze gemaakt voor campagne- en schoolzonematerialen in Dick Bruna-stijl uit het programma Leer in het Verkeer. Vorig jaar is een schoolzone in dezelfde stijl bij basisschool De Melodie gerealiseerd. Uit onderzoekt blijkt namelijk dat de Dick Bruna-afbeeldingen effect hebben op het rijgedrag van automobilisten. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) onderzocht deze effecten en voorspelt dat automobilisten hun snelheid zullen verlagen bij het zien van de Dick Bruna afbeeldingen.
De schoolzone bij de Piramide is de derde schoolzone in Dick Bruna-stijl die de gemeente heeft gerealiseerd. Op 25 augustus feliciteert wethouder René Van Hemert deze basisschool met de schoolzone en wenst hij de kinderen een mooi en veilig schooljaar toe. Voordat de school begint, wordt het feestje gevierd.

De gemeente Rijswijk staat voor continue verkeerseducatie voor jong en oud. De scholen kunnen daarom gratis “School op Seef”-verkeerslessen krijgen. Het eerste jaar komt er zelfs een (extra) verkeersleerkracht op de school om de lessen te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.