Feestelijke start bouw woningen Tuinen van Sion

De kopers, gemeente Rijswijk, Dura Vermeer Bouw Zuid West, Bouwinvest en Rijswijk Wonen hebben op woensdag 12 december geproost op de start van de bouw van de Tuinen van Sion, fase 13. Dit is de start van de ontwikkeling van 122 nieuwe eengezinswoningen in de meest duurzame wijk van Nederland. Een maand geleden werden nog de overeenkomsten ondertekend en nu een maand later is op de bouwplaats de feestelijke start van de bouw samen met de kopers gevierd.

De feestelijke handeling bestond uit het leggen van een gezamenlijke puzzel met de kopers. Projectwethouder Marloes Borsboom-Turabaz was hierbij behulpzaam. Na speeches van Dick Boelen (Dura Vermeer), Kees Karsten (Rijswijk Wonen) en wethouder Armand van de Laar (gemeente Rijswijk) was het tijd voor een borrel om te proosten op deze mooie ontwikkelingen.
Midden in RijswijkBuiten wordt in deelgebied Sion alweer de 13e fase van de Tuinen van Sion ontwikkeld. Met 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen biedt dit deelplan een mooie diversiteit in het woonprogramma. De koopwoningen bestaan uit drie verschillende woningtypen met een woonoppervlakte van ongeveer 111m2 tot maar liefst 179m2. Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West. Rijswijk Wonen realiseert 26 eengezinswoningen (sociale verhuur) die in de loop van 2019 verhuurd worden via www.woonnet-haaglanden.nl.

Energieneutraal
Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal, door het gebruik van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt voor de toekomstige bewoners voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik.

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grenzen van Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten ongeveer 3400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels zijn al ruim 1000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen. De ambitie is om zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen. Dit leidt tot minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit. Voor de nieuw te ontwikkelen huurwoningen geldt dat geïnteresseerden zich hiervoor in de loop van 2019 kunnen aanmelden. Meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/huren

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.