Feestelijke opening nieuwe jeu de boulesbanen

Rijswijk is sinds maandaag nieuwe twee jeu de boulesbanen rijker. Deze zijn feestelijk geopend door wijkwethouder Björn Lugthart en Harmen Bosma van de Rabobank. De Rijswijkse Petanque Club ABA gaf daarna een clinic aan leerlingen van de Petrusschool. De banen zijn een initiatief van bewoners van de Titus Brandsmaflat aan de Wiardi Beckmanlaan.

“Jeu de boules kan door iedereen worden gespeeld, jong en oud”, vertelt Louise Witmus namens de activiteitencommissie van de flat. “Het brengt mensen in beweging en verbindt hen met elkaar. Ouderen komen hier samen met hun kleinkinderen spelen. De banen hebben hiermee een belangrijke functie voor de buurt. Ze zijn daarom niet alleen toegankelijk voor de bewoners van onze flat, maar voor iedereen.”
Jacob Schot, secretaris van de Rijswijkse Petanque Club ABA vult aan: “Petanque, de officiële naam van jeu de boules, is populair in Rijswijk, maar we willen meer jongeren aantrekken. Daarom werken we graag mee aan dit initiatief.”

Partijen verbinden
De Rabobank en de gemeente Rijswijk financierden het project. “De Rabobank ondersteunt lokale burgerinitiatieven,” vertelt Harmen Bosma, Rayondirecteur Rijswijk-Ypenburg Rabobank Regio Den Haag. “Wij proberen als bank partijen te verbinden en bij elkaar brengen om sport op een hoger plan te tillen. We willen in de haarvaten van de samenleving zitten en betrokken zijn.”

Succesvol burgerinitiatief
Wijkwethouder Björn Lugthart is het daar mee eens. “Als gemeente willen we initiatieven van bewoners stimuleren en faciliteren. Dit is een prachtig voorbeeld van een succesvol burgerinitiatief. De Rabobank, de bewoners en de gemeente hebben de handen ineen geslagen en er liggen nu twee schitterende jeu de boulesbanen waar de hele buurt van kan genieten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.