Feestelijke opening Haags strandseizoen met BonFire Beach Fest en Kijkduin Sunrise

Het nieuwe Haagse strandseizoen opent spectaculair met twee festivals voor jong en oud: het culturele en muzikale BonFire Beach Fest op 20 en 21 april en het feestelijke Kijkduin Sunrise op 22 april. Op deze dagen is het Haagse strand één groot en gratis festivalterrein in zomerse sferen.

Van het elf kilometer lange Haagse strand – van hip, alternatief Zwarte Pad via relaxed Zuiderstrand tot familievriendelijk Kijkduin – kun je natuurlijk het hele jaar genieten. Ook in de herfst en winter kun je er heerlijk uitwaaien, door de duinen dwalen, genieten van het uitzicht over zee en bijkomen met een warme versnapering. Maar bij de eerste lentestralen begint het toch echt te kriebelen. Dan gaan de vijftig strandtenten weer open en is het weer tijd om te sporten of luieren, flaneren en zonnen, surfen en loungen aan het heerlijke Haagse strand. De start in april is meteen al veelbelovend met twee topfestivals.

Bonfire Beach Fest
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april heeft van het Zuiderstrand tot Zwarte Pad vanaf 17.00 uur het BonFire Beach Fest (Promo 2018) plaats, een tweedaags festival dat Scheveningen in vuur en vlam zet. De Franse Compagnie Carabosse presenteert op beide dagen op het strand bij Beelden aan Zee vanaf 20.00 uur de sprookjesachtige vuurtuin Les installations de feu met tientallen spectaculaire vuurinstallaties. In de BonFire Beach containerstages naast de vuurtuin zijn optredens van DJ’s en bandjes, hosted by PIP Den Haag en Hummingbird Music. Daarnaast pakken veel strandtenten uit met DJ’s, bandjes, zomerse drankjes en culinaire hoogstandjes. De ruisende zee, het vuurspektakel en de muziek zijn de perfecte ingrediënten voor een verrassende start van de zomer.

Kijkduin Sunrise
Live muziek, straatentertainers, kidsactiviteiten en afsluitend een spetterend vuurwerk. Het festival Kijkduin Sunrise biedt zondag 22 april van elf tot elf tal een afwisselend en verrassend programma voor jong en oud, dat je niet mag missen. Met muziek van onder meer The Dawn Brothers, The Bazzookas, Lucky Fonz III en The Deaf en straattheater van Suzy’s elektrisch busje, Kiddy Ride Police, Rijschool 123gas, De Stille Fanfare, Scubabianchi, Hamsterrad en Vespaqua. En ook hier zijn de strandtenten weer klaar om in een relaxte sfeer de gasten te ontvangen.

De festivals BonFire Beach Fest en Kijkduin Sunrise zijn onderdeel van Feest aan Zee, het themajaar waarmee Den Haag in 2018 met ruim honderd evenementen op Scheveningen en in Den Haag tweehonderd jaar badcultuur viert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.