Feestelijke heropening Sportpark Prinses Irene

Op zaterdag 18 augustus vindt de officiële heropening van het Sportpark Prinses Irene plaats. Dit Rijswijkse sportcomplex wordt door een drietal regionale ondernemers (Harry Ballemaker, Hans Lammertink en Leon Steenks), verenigd in de stichting STIP en met medewerking van de gemeente Rijswijk, weer nieuw leven ingeblazen. Het complex heeft een multifunctionele bestemming en heeft al verschillende bewoners (met kandidaten in portefeuille) een nieuwe toekomst kunnen bieden.

Wethouder Jorke van der Pol en ambassadeur Aad de Mos zullen tijdens een vlaggenceremonie tussen 12.00 en 12.30 uur het woord nemen om daarna met een symbolische aftrap de sportactiviteiten aan de Schaapweg te hervatten. Ton Beije zal als gastspreker optreden en voorts zullen ook diverse andere prominenten, waaronder John Bolman, acte de présence geven. Vanaf 11.00 uur verzorgt de zaterdagselectie van RVC Celeritas een speelse warming-up op de open dag. En vanaf 12.30 uur zullen de zes bewoners van het sportpark de touwtjes in handen nemen. Voetbalschool De Nieuwe Burcht (met meisjes groepen), voetbalschool Skillz (jongens en meisjes gemixt) en de jeugd van RVC Celeritas verzorgen met korte demo’s het voetbaldeel. Het multi-sport karakter van het Rijswijkse sportcomplex wordt verder vormgegeven door demo’s van korfbalvereniging Refleks, Rijswijkse Petanque Club ABA (jeu de boules) en frisbee club Ultimus Prime met als klap op de vuurpijl om 14.00 uur een frisbeewedstrijd.

De zes bewoners van het Sportpark Prinses Irene zullen het hoofdveld zo inrichten dat er een parcours ontstaat waarbij jeugd en volwassenen actief kunnen kennismaken en deelnemen aan de clinic’s van de vier verschillende sporten. Voor buurtgenoten en de allerkleinsten is er vertier met springkussens, een stormbaan, schminkende clowns en een berenloterij. De feestelijkheden worden afgesloten met een licht buffet vanaf 16.30 uur met sponsors en sportparkbewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.