Feest aan Zee presenteert Open Dagen van Sportstad aan Zee

In het Pinksterweekend van 18 t/m 21 mei kunnen bezoekers bij de Open Dagen van Sportstad aan Zee kennismaken met ruim twintig bijzondere strand-, water- en urban sporten. Tegelijkertijd gaan topatleten de strijd met elkaar aan bij het Pro Freestyle Event en de North Sea Regatta en wordt er afgetrapt met het World Record Yoga on the Beach.

Dit sportieve evenement bij het Scheveningse Noorderstrand – van The Hague Beach Stadium tot aan de vuurtoren – is onderdeel van het succesvolle themajaar Feest aan Zee, waarmee Den Haag tweehonderd jaar badcultuur viert.

Beachsporten
Op het strand zijn diverse uitdagende sporten te beoefenen. Doe bijvoorbeeld mee aan een Beach Bootcamp onder begeleiding van een personal trainer. Trainingsattributen zoals klimtouwen, power sleds, kettlebells en zandzakken dagen daarbij verschillende spiergroepen uit. Nieuw is Archery Attack, een spannend spel dat paintball, trefbal en handboogschieten combineert.

Urban sporten
Scheveningen is de perfecte plek om te leren skateboarden. De boulevard biedt veel ruimte om op een longboard te cruisen, bochten te perfectioneren en het remmen te oefenen. In de miniramp op het strand kun je tricks oefenen. Nog nooit op een board gestaan? Geef je dan op voor een beginnersles, leer jezelf een goede basis aan en enjoy the ride.

Watersporten
Surfen wordt steeds populairder en Scheveningen is de beste spot om deze fantastische sport te beoefenen. Tijdens de Open Dagen van Sportstad aan Zee organiseren diverse locaties en aanbieders clinics en lessen. Ervaren instructeurs geven, na een korte theorieles over golfsurfen en een uitleg over de veiligheid, praktijklessen in zee.

Naast bovenstaande voorbeelden worden in het Pinksterweekend nog veel meer sporten aangeboden, zoals volleyballen, kitesurfen, zeilen, inline skaten en freerunnen. Het hele programma staat op www.sportstadaanzee.nl. Inschrijven voor een les of clinic doe je op www.sportstadaanzee.nl/programma. Wees er wel snel bij, want vol is vol.

Event: Pro Freestyle
In The Hague Beach Stadium, het grootste stadion voor outdoor sport in Nederland, wordt in het Pinksterweekend het spectaculaire urban en extreme sports event Pro Freestyle georganiseerd. Professionele sporters uit de wereld van BMX, skate, inline en MTB laten indrukwekkende flips, hoge sprongen en ongelooflijke tricks. De website: www.profreestyle.nl.

Event: North Sea Regatta
Dit spectaculaire, jaarlijks terugkerende evenement is een hoogtepunt op de kalender van de wedstrijdzeiler. Zo’n 350 boten gaan vier dagen lang de strijd met elkaar aan voor de kust van Scheveningen. Na de wedstrijden is er op de wal een sociaal programma met muziek, eten en drinken in de Scheveningse haven. De website: www.nsr.nl.

Event: Stadsspelen Den Haag
Tijdens de Open Dagen organiseert Stadsspelen Den Haag op maandag 21 mei van 11.00 tot 18.00 uur aan de achterzijde van The Hague Beach Stadium diverse leuke, laagdrempelige sportactiviteiten. Deelnemers kunnen – in competities en clinics – onder meer voetballen, minitennissen, rolstoelbasketballen en dansen. Het hele, bomvolle en gratis programma voor jong en oud, sportief en beginner staat op www.stadsspelendenhaag.nl.

Event: World Record Yoga On The Beach
Om de Open Dagen sportief en gemotiveerd te starten wordt zaterdag 19 mei, om 10.00 uur bij AlohaSurf op het Scheveningse strand een poging gedaan een nieuw yogarecord te vestigen. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Neem wel een yogamat of handdoek mee.

Meer info over het World Record Yoga on the Beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.