Fantastische show van Pink Project & Hofstads JeugdOrkest in het Haagse World Forum

Pink Project is  de meest bekende Pink Floyd tributeband van Nederland en ook wereldwijd  wordt deze band wellicht gezien als de beste vertolker van het indrukwekkende Pink Floyd repertoire. Zaterdagavond 19 maart j.l. bleek opnieuw waarom Pink Project zoveel lof oogst bij een zeer grote groep muziekliefhebbers.

Het Haagse World Forum zat vol en het publiek genoot intens van een spectaculaire show. Dinsdagavond 22 maart j.l. maakte organisator Eric Drabbe bekend bij Omroep West dat er van de opbrengst van het concert een mooi bedrag van ruim 6000 euro kan worden overgemaakt naar stichting Warchild.
War Child Nederland is een humanitaire stichting die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog.

Het concert
De band heeft een zeer professioneel geluid en trekt al vele jaren volle zalen dus ook zaterdagavond tijdens ‘A Symphonic Tribute To Pink Floyd’ Het was een zeer geslaagde samenwerking tussen Pink Project en Hofstads JeugdOrkest.  Rock meets Classic!

Kosten noch moeite waren gespaard om een perfect show neer te zetten. Professioneel geluid en een prachtige licht- en lasershow. Topmuzikanten die bijna twee uur een reis maakten door het muzikale landschap van Pink Floyd muziek. Nummers als Shine on you crazy diamond, Money, Wish you were here, Mother, Hey You, One of These days, Comfortably Numb en vele andere nummers maakten grote indruk op het publiek dat keer op keer een staande ovatie gaf aan deze topmuzikanten. Dirigent Marcel Geraeds haalde het beste uit zijn muzikanten van Hofstads JeugdOrkest. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn dat veel van deze getalenteerde jeugdige muzikanten doorstromen naar andere bekende en grote symfonieorkesten.

Pink Project blonk opnieuw uit met episch gitaarspel van hoog niveau – akoestisch en electrisch. Kwalitatief hoogstaande en gepassioneerde zang door zangeressen en zangers: Jacqueline van der Heijden, Iris van der Made, Charles Dehue en Peter Chattelin. Een ritmesectie om van te watertanden. Ook het toetsenwerk van Giovanni Pepe bleek van uitstekend niveau evenals de scheurende saxklanken van Pieter Slijkoord. Hans Hendrik en Arjan van Iperen excelleerden op gitaar en drums.
Tijdens het optreden van band en orkest zagen we door middel van een geavanceerde techniek adembenemende en pakkende beelden op een enorm rond projectiescherm geprojecteerd. De boog die tijdens Pink Floydoptredens al zo veel indruk maakte.
Jason Waasdorp blonk uit op bas tijdens een prachtige versie van One of These Days het nummer bereikte een climax waarop het publiek opnieuw uit zijn dak ging. De mooie arrangementen kwamen van Matthijs Kieboom.

De toegift, Comfortably Numb bleek ontroerend mooi. Het minutenlange en hartstochtelijke applaus was dan ook volkomen terecht. Pink Project, Hofstads JeugdOrkest, organisator Eric Drabbe, Ben van Lelieveld en de vele vrijwilligers hebben een onvergetelijk evenement verzorgd waar nog lang over zal worden gesproken. Je kunt ´A Symphonic Tribute To Pink Floyd´ zonder meer het Magnus Opus van deze gepassioneerde en professionele muzikanten noemen. We gaan in de nabije toekomst nog veel meer zien en horen van deze topmuzikanten.

Martin Reitsma

6 reacties

 1. Vera Belderbos

  Als een van deze jonge muzikanten ben ik echt heel erg blij dit mooie bericht te zien. Het was een super ervaring en het publiek was geweldig. Op het podium was het al gigantisch en ik kan me niet voorstellen hoe gaaf het was in de zaal. Wat betreft Pink Floyd topt deze prestatie echt welk andere cover dan ook en de samenwerking tussen orkest en band is goud waard.

  Het was super om hier deel van te zijn. Wat een tribute!

 2. Els de Wit

  Redactie Haagmedia. Wat attent dat jullie deze recensie plaatsen. Het artikel geeft exact de juiste sfeerimpressie van een topavond met topmuzikanten. Mooi dat Haagmedia zoveel berichtgeving doet over culturele evenementen.
  We hebben genoten van een topavond met het Pink Project & Hofstads JeugdOrkest en genieten nu na via jullie artikel. Dank.

 3. Voor Pink Project was het een onvergetelijke ervaring. De samenwerking met het orkest was erg gaaf. Ingetogen tijdens de repetities maar in het World Forum viel alles op zijn plek. Respect voor de fantastische orkestleden die ondanks jonge leeftijd de juiste snaar wisten te raken. Samen met dirigent en Pink Project hebben zij de muziek van Pink Floyd op een ongekend hoog niveau gebracht Namens Pink Project dank aan Haagmedia voor de support/exposure. Mede hierdoor was de opkomst overweldigend en hebben we de avond met veel mensen kunnen delen!

 4. Martin Reitsma

  Redactie Haagmedia. Hartelijk dank voor de plaatsing van het artikel over het Pink Project & Hofstads JeugdOrkest t.b.v. Warchild.
  Mede dankzij jullie medewerking, zowel in jullie kranten voor Den Haag en Rijswijk is er veel extra aandacht geweest voor het concert waardoor het lekker vol was.
  Iedereen heeft genoten van een prachtig concert van hoog niveau en er kan een substantieel bedrag van 6000 euro worden overgemaakt naar Warchild. Fijn jullie betrokkenheid.

 5. Wat fijn dat Haagmedia hier een mooi artikel schrijft over dit geweldige evenement. Dank daarvoor. Er is veel in de media geweest rond dit spektakel, mooi dat er zoveel betrokkenheid is getoond, mede hierdoor is dit project een groot succes gebleken.
  Bij deze wil ik nogmaals aangeven dat ik en mijn vrouw enorm onder de indruk waren. Wij hadden het voorrecht om ook bij de generale repetitie aanwezig te zijn geweest. Ik zei die avond nog tegen tegen Eric Drabbe ( 1 van de initiators ) dat het zo mooi is dat het in deze tijden nog mogelijk is om zo een geweldig orkest ( Hofstads JeugdOrkest )en de beste Pink Floyd tribute band ever ( Pink Project )samen te brengen voor zó een geweldig evenement als dit, waar dan ook nog van iedere kaart € 4,- ging naar Warchild! Iedereen mag trots zijn. Het was een subliem concert mag ik wel zeggen. De muziek, de sfeer, het samenspel, de lichtshow. Het was echt perfect. Ik hoop dan ook echt dat dit niet het laatste is geweest. Een diepe buiging voor iedereen die hieraan heeft mee gewerkt. Super bedankt allemaal, en mooi dat er zo’n geweldig bedrag voor Warchild is opgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.