Facebookgroep ‘Zonder Honger Naar Bed’ zoekt maaltijden

Veel Nederlanders komen financieel amper rond. Elke dag een verse, gezonde maaltijd schiet er dan meestal bij in. Want helaas is voedsel wat spotgoedkoop is, meestal niet de meest gezonde keuze. Maar als je niet meer dan een paar tientjes per week te besteden hebt, heb je niet veel keuze… Daarin biedt de Facebookgroep ‘Zonder Honger Naar Bed’ – Den Haag e.o. de helpende hand! Heb jij af en toe, of misschien zelfs regelmatig, teveel gekookt en gaat de rest dan de kliko in? Zonde! Er zijn zoveel mensen die het goed kunnen gebruiken! Je biedt de maaltijd simpelweg gratis aan in de groep.

Op deze manier worden mensen geholpen in de regio door middel van verse maaltijden aan te bieden die men toch over heeft. Helemaal gratis! Deze groep is ontstaan op 15 oktober jongstleden en geeft de leden de mogelijkheid om overgebleven maaltijden aan te bieden aan mede-leden die een krappe portemonnee hebben of door welke reden dan ook in een ongunstige financiële situatie zijn beland. Dit gebeurt geheel vrijwilig. “Momenteel telt de groep ongeveer 1150 leden, maar we zijn altijd op zoek naar mensen die we eventueel kunnen helpen of het initiatief een warm hart toedragen en ook willen bijdragen,” aldus de initiatiefnemers Michael Pasman en Wendy Deltour.

Schaam je je ervoor om je je als ‘afnemer’ aan te melden? Helemaal niet nodig! Door je aan te melden, heb je de eerste drempel al genomen. Zie je dat er een maaltijd bij jou in de buurt aangeboden wordt? Stuur de aanbieder een privébericht. Alleen de aanbieder weet dan wie jij bent. En voor hem of haar hoef je je niet te schamen. De aanbieder is niet voor niets lid van de groep. Jij blij met een verse maaltijd en de aanbieder blij dat hij er een ander mee heeft kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.