Fabian Schotel naar Hijs Hokij

De eerste aanwinst voor het komende seizoen is bekend: goalie Fabian Schotel maakt de overstap van Dordrecht Lions naar Hijs Hokij. Het Haagse team was op zoek naar een vervanger voor Claudia van Leeuwen die het steeds moeilijker kreeg om haar maatschappelijke carrière met ijshockey te combineren.

De afgelopen jaren was Claudia elk seizoen weer een steunpilaar in de goal bij de Hagenaars. Samen met Clint Soer heeft zij vele jaren een goalie-duo gevormd. Claudia doorliep de jeugdopleiding in Zoetermeer waarna zij een jaar of tien geleden de overstap maakte naar Den Haag. Hier bleef zij de afgelopen jaren, met uitzondering van een jaartje Dordrecht, actief. Door de jaren heeft zij de nodige kampioenschappen met het 1e divisie team mogen meemaken. Ook was zij een onmisbare steunpilaar in het Nationale Vrouwen Team. Claudia gaat in ieder geval niet verloren voor het ijshockey. Zij beraadt zich nog over het spelen op een lager niveau. “Wij willen Claudia in ieder geval bedanken voor haar tomeloze inzet de afgelopen jaren en wensen haar veel succes met haar maatschappelijke carrière!”

Fabian Schotel is geen onbekende in Den Haag. De 26-jarige goalie verdedigde in 2011/2012 en 2012/2013 de kleuren van HYS The Hague. Na zijn verblijf in Den Haag vertrok hij weer naar zijn stamvereniging Dordrecht Lions. De afgelopen twee seizoenen heeft Fabian indruk gemaakt in Den Haag. Afgelopen seizoen wisten Hijs Hokij op het nippertje thuis te winnen ondanks zijn fabelachtig keeperswerk en een jaar eerder was hij persoonlijk verantwoordelijk voor de enige thuisnederlaag van Hijs Hokij. “Wij zijn erg blij met de komst van Fabian en wensen hem veel succes in Den Haag!”

Foto Fintan Planting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.