Expositie van Walter Rast in Galerie Arti-Shock

Walter Rast is de nieuwe exposant in de Galerie van de Rijswijkse kunstenaarsstichting Arti-Shock. Hij is een schilder, maar ‘compositeur’ zou een even goede omschrijving kunnen zijn.

In de schilderijen van Rast is het materiaal altijd heel prominent aanwezig. De verf heeft een stevige laag en daar kan hij in krassen en schrijven. Maar daarnaast gebruikt hij vormen in lood en andere metalen en bovendien worden daar vaak ook oude of verouderde afbeeldingen aan toegevoegd. Wat er uiteindelijk ontstaat is een landschap in aardse kleuren, van natuurlijke materialen waarin de menselijke figuur eveneens in zijn aardse, natuurlijke staat, zijn naaktheid, voorkomt. Rast probeert dan aan dat beeld betekenis te geven door er een rationele laag aan toe te voegen; hij gaat schrijven in zijn schilderijen. Maar in plaats van daarmee de afbeelding duidelijk te maken, maakt hij het afgebeelde alleen nog maar mysterieuzer. Alsof je naar een droom kijkt , die je probeert te begrijpen door er tekst aan toe te voegen. Maar de tekst is even onbegrijpelijk als de droom.

De expositie is kortom een bezoekje aan de galerie meer dan waard. De toegang is gratis, kopen is niet verplicht. Maar mocht men de aanschaf van een kunstwerk overwegen dan geldt ook bij deze tentoonstelling de gemeentelijke aankoopsubsidie voor Rijswijkers van twintig procent. Naast dromen moeten we natuurlijk ook gewoon praktisch blijven.

Galerie Arti-Shock aan de Schoolstraat 26 in Rijswijk is open op woensdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur, op zaterdag van 11.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur. Zie ook www.galerie-arti-shock.nl

Vermeldenswaardig is ook de nieuwe tentoonstelling in bedrijfsgebouw De Compagnie aan de Geestbrugkade 32 in Rijswijk. Er is daar een overzicht van landschappsschilderijen van vijf andere kunstenaars van de Arti-Shockgroep. Deze expositie kan men tijdens kantooruren bezoeken; wel even aanbellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.