Expositie in Gedenk- & Troostwinkel was voor menig bezoeker verrassend

 

De expositie die uitvaartondernemer Erik de Jong afgelopen zaterdag  in zijn  Gedenk- en Troostwinkel aan de Van Vredenburchweg 55 opende, heeft menig bezoeker aangenaam verrast. De zijden bloemarrangementen, de beelden en de schilderijen pasten uitstekend bij de fraaie urnen en bijzondere sierraden.

Met name de afbeelding van de Amerikaanse president Obama  – van de hand van de Rijswijkse kunstenaar Dominic Brown – was een echte publiekstrekker.

Zoals vorige week al bericht in deze krant toont de expositie drie totaal verschillende creatieve uitingen die een bijzonder en kleurrijk karakter kunnen geven aan een begrafenis of crematie. Ook Dominic Brown – aan wie toen helaas geen aandacht kon worden gegeven – doet dat met een heel andere invulling. Hij biedt twee opties: het beschilderen van de kist met een persoonlijk en kleurrijk thema. Of hij schildert het portret van de overledene aan de hand van (oude) foto’s.

Brown zegt: “Ik doe dit omdat het bijzonder is. Je geeft kleur aan een crematie of begrafenis. Tenslotte maakt kleur leven. Voor nabestaanden moet dat een goed en persoonlijk gevoel geven”. Wie een indruk wil krijgen van het werk van Dominic Brown kan naar zijn website www.mayluna.com.

Natuurlijk zijn de creaties van de drie exposanten niet alleen passend bij of na een uitvaart, ze zijn ook zeer geschikt voor de huiskamer of kantoor. Alle drie werken desgewenst in opdracht. De tentoonstelling aan de Van Vredenburchweg 55 duurt tot eind oktober.

Foto: Beschilderde deksel van een doodskist door Dominic Brown.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.