Expositie ecologische zones in gemeentehuis Westland

Wethouder Snijders heeft de expositie ‘Westlandse ecozones, een thuis voor zwaluw en vleermuis’ in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk geopend. Binnen de gemeente Westland komen steeds meer ecologische zones om invulling te geven aan een groen-blauw netwerk, waardoor meer verbinding ontstaat in de ecologische structuren via aaneengesloten water- en groen inrichtingen. De expositie geeft beeld en context bij enkele van die ecologische zones.

“Die zones zijn op meerdere fronten belangrijk,” aldus wethouder Leen Snijders (openbare ruimte). “Het is waardevol groen, het geeft ruimte voor planten en dieren zoals vleermuizen en het zijn fraaie plekken om te recreëren. We grijpen alle kansen aan om die plekken meer en meer te verbinden, en dat is winst voor Westland.”

De gemeente investeert in natuur inclusief bouwen op en in bouwwerken, waardoor plek wordt geboden aan flora en fauna. Zo staan er onder andere op de gemeentehuizen zwaluwkasten en worden in verschillende bruggen vleermuiskelders en zwaluwwanden gebouwd. Met deze expositie geeft de gemeente beeld bij ecologische zones waar we trots op zijn. Bijzonder zijn ook de Westlandse ‘Beestenbomen’ met nestkasten voor insecten en vogels, waarvan een demonstratiemodel op de expositie staat. Ook zijn er foto’s te zien van Westlandse flora en fauna en tekeningen van de nieuwe ecozone Poelzone bij Monster en ’s-Gravenzande, en de toekomstige Oostelijke randweg bij De Lier.

De expositie kan tot 29 maart in de publiekshal van het gemeentehuis Westland aan de Verdilaan in Naaldwijk bezichtigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.