Ex-Internationals KNVB trappen nieuw seizoen OldStars af

De zestig gepasseerd en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars walking football. Na een welverdiende zomerstop zullen de sportieve senioren op woensdag 13 september weer op het veld te vinden zijn. Voetbalvereniging SJC in Noordwijk organiseert die dag, in samenwerking met het Ouderenfonds, een groot landelijk OldStars-toernooi om het nieuwe OldStars-seizoen af te trappen. Een team van oud internationals, waaronder Sjaak Swart, René van de Kerkhof en Bennie Wijnstekers nemen ook deel aan het toernooi.

OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie. Bij deze aangepaste voetbalvorm rennen de spelers niet, om zo blessures te voorkomen. Door samen te voetballen komen deze zestigplussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Sinds de officiële lancering in 2014 is OldStars uitgegroeid tot een succesvol maatschappelijk voetbalproject. Zo hebben bijna alle Eredivisieclubs inmiddels een OldStars-team en zijn er 170 amateurverenigingen die OldStars w alking football aanbieden.

Bollenstreek
Ook in de bollenstreek is OldStars populair. Behalve in Noordwijk, zijn er ook teams in Katwijk en Lisse. Om nog meer zestigplussers in de regio met deze bijzondere sport kennis te laten maken, worden tijdens het toernooi verschillende workshops gegeven en kunnen senioren deelnemen aan een uitgebreide fitheidstest.

Ex-Internationals KNVB
Dat OldStars niet alleen om sportiviteit draait, maar ook een groot verschil kan maken in het sociale leven van ouderen, weten de deelnemende Ex-Internationals KNVB maar al te goed. “Of je nu zes of zestig bent, een balletje trappen met vrienden is het mooiste wat er is”, aldus Sjaak Swart. “Voetbal verleer je nooit echt. Maar op deze leeftijd is het wel belangrijk om te bewegen, onder de mensen te blijven en niet in je eentje voor de tv weg te kwijnen”, aldus René van der Kerkhof. “Daarom is OldStars zo’n mooi initiatief.

Locatie en programma
Voetbalvereniging SJC, Lageweg 6, 2201 TV, Noordwijk

Woensdag 13 september 2017
09:00 uur Start trainerscursus
10:00 – 12:00 uur Inloop voor deelnemers en belangstellenden met koffie
10:30 uur Workshop voor bestuurders

Fitcheck
Workshops voor senioren
12:00 – 13:00 uur Lunch
13:00 – 17:00 uur Toernooi

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.