Europa bezoekt Den Haag vanwege kennis digitale veiligheid

Vertegenwoordigers van de lidstaten en instellingen van de Europese Unie brachten op 27 mei een werkbezoek aan de Campus van The Hague Security Delta  (HSD), het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag. De delegatie bezocht Nederland in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU. Tijdens het bezoek werd getoond hoe bedrijven, kennisinstellingen en overheden binnen het nationale veiligheidscluster HSD samenwerken aan digitale veiligheid. Het thema van het bezoek was ‘Cyber Resilient Society’.
 
Het gezelschap bestond uit o.a. de Permanente Vertegenwoordigers van de EU-lidstaten bij de Europese Unie en ambtenaren van de Europese Commissie. Op de HSD Campus lieten EclecticIQ, SANS Institute, Siemens en TNO oplossingen zien om de digitale samenleving van de toekomst veilig te houden.

Tijdens het bezoek kreeg de delegatie ook een voorproefje van het Threat Intelligence Lab dat binnenkort op de HSD Campus wordt geopend. In dit lab gaan TNO en partners onderzoek doen naar innovatieve oplossingen voor het beschikbaar maken, analyseren, uitwisselen en verrijken van dreigingsinformatie.

Foto: Martijn Beekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.