Escampfestival 2018: Het grootse tuinfeest van Den Haag

Op zaterdag 8 september is het jaarlijkse Escampfestival, net als vorig jaar op het Roggeveld in het prachtige Zuiderpark. Het festival duurt van 12.00 tot 17.00 uur en wordt gepresenteerd door Fred Zuiderwijk. Er zijn 2 podia met muziekoptredens en dans- en sportdemonstraties. Daarnaast is er van alles te doen, zien en ervaren op het gebied van cultuur, zorg, sport, jeugd en veiligheid en ook dit jaar zijn de foodtrucks en het Escampcafé weer van de partij. Om 13.00 uur opent stadsdeelwethouder Richard de Mos het festival. De toegang is gratis.

Dit jaar is er veel aandacht voor duurzaamheid en groen. Zo zijn in de campagne en op het festival bewust duurzamere keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld door meer in te zetten op social media en minder op reclame in de buitenruimte. Ook worden geen programmaflyers gedrukt en uitgedeeld. Waar mogelijk worden festivalmaterialen hergebruikt, dit jaar wordt op 20 plekken bewegwijzering in het park aangebracht met ‘green graffiti’. De organisatie vraagt deelnemers aan het festival ook duurzamere keuzes te maken, bijvoorbeeld door geen ballonnen als PR materiaal te gebruiken. Ballonnen zijn zeer schadelijk voor het milieu en dieren kunnen verstrikt raken in de plastic linten die aan de ballonnen vastzitten.

Duurzame partnership
Niet verrassend dat de organisatie van het Escampfestival dit jaar een partnership heeft met Duurzaam Den Haag, die op het Escampfestival met de Nieuwe Energie Bootcamp staat. In de bootcamp kun je je “Haagse Krach” testen door bijvoorbeeld je eigen versie smoothie bij elkaar te fietsen en een ‘groene’ pannenkoek op inductie te bakken door zelf energie op te wekken. Ook kun je prijzen winnen bij het Rad van Fortuin.

Verder op het Escampfestival
Het jaarlijkse Escampfestival is voor en door bewoners van Escamp. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Zo kunnen bezoekers een gezondheidscheck doen bij “Gezond en Wel’, kunnen kinderen heerlijk “Spelen en Ontdekken”, kan er geknutseld en geschminkt worden en kunnen allerlei workshops gevolgd worden zoals yoga, zumba, tai chi, moodboards maken en is de reizende expositie ’50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland te zien. Kortom: genoeg te doen en zien voor iedereen.

Bereikbaarheid
Het Roggeveld is via alle ingangen van het Zuiderpark bereikbaar. Bij de ingang Melis Stokelaan staat een treintje klaar om kinderen naar het festivalterrein te brengen.
Openbaar vervoer: het park is bereikbaar met de tramlijn 9. Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid met het openbaar vervoer op de website van 9292.
Parkeren: aan de kant van de Melis Stokelaan, inrit bij het politiebureau Zuiderpark.
Fiets: Er is een fietsenstalling naast het festivalterrein.

Kijk voor meer info zoals de podiumprogramming op www.escampfestival.nl of check de evenementenpagina van gemeente Den Haag op Facebook. Er is een promofilmpje beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.