Erik uit Mexico klapt uit de school over zijn Nederlandse leven

Zes jaar geleden verhuisde Erik Fabila (36) van Mexico naar Nederland. Voor hem was dit geen héle grote stap, omdat hij als kind al de wereld rondreisde met zijn ouders, die toen werkten als wetenschappers. Erik: “Ik heb onder andere in Londen en Brisbane gewoond. Later ben ik gaan studeren in Barcelona en uiteindelijk kwam ik in Rotterdam terecht voor een masteropleiding. Vóór die tijd kende ik Nederland eigenlijk helemaal niet!”

Ondanks het feit dat Erik zich inmiddels helemaal thuis voelt in Nederland, bewaart hij nog wél een aantal kleurrijke herinneringen aan zijn beginperiode. Hij vertelt over de eerste keer dat hij geld wilde opnemen bij een pinautomaat. Erik lacht: “Ik begreep niet wat ‘opnemen’ betekende. Ik dacht: alleen maar: opnemen? Ik wil gewoon mijn geld, haha!”

Nederlands leren was voor Erik altijd een prioriteit. Erik: “Een tijdje heb ik zonder werk gezeten. Ik kwam toen bij Taleninstituut TaalTaal terecht en heb een cursus Inburgering gevolgd bij docent Gerard. Hier werden mijn ogen geopend! Gerard vertelde mij namelijk alles over het krijgen van een uitkering. Ik zat natuurlijk zonder werk en ik wist hier dus helemaal niets van af! Gelukkig heb ik nu alweer een hele tijd werk en leer ik nog steeds Nederlands bij TaalTaal. Ik vind de methode heel goed en ik ben blij dat TaalTaal ook cursussen aanbiedt voor de hogere niveaus. Ik hoorde pas in mijn sportschool allemaal Nederlandse woorden die ik nét had geleerd bij TaalTaal, dat was zo nuttig!”

Ook met daten ‘op z’n Nederlands’ heeft Erik ervaring. Erik: “Hier hebben de vrouwen een eigen mening. Vrouwen uit mijn land weten al niet wat ze willen drinken, haha. Ik vind het alleen jammer dat ze zo’n volle agenda hebben, het is altijd ‘nee, dan heb ik tennisles’. De directheid vind ik dan wel weer fijn hier. Less is more in Nederland, het is een beetje meer Bauhaus!”

Benieuwd naar het complete cursusaanbod van TaalTaal? Vanaf 23 april start het nieuwe lesseizoen weer met 20 talen. Kijk op de website www.taaltaal.nl of bezoek de open dagen op 23 maart, 9 april of 13 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.