‘Er zit nu veel meer structuur in het elftal’

Zaterdag 19 januari: ADO Den Haag-VVV Venlo. Aanvang: 19.45 uur.


Met Melvyn Lorenzen in de basis komen goede resultaten

Toeval of niet, maar met Melvyn Lorenzen in de basis zijn de resultaten van ADO Den Haag beter. De 24-jarige aanvaller lijkt voorlopig voor de tweede seizoenshelft de beste optie voor de positie van linkeraanvaller.

PEC Zwolle (2-3), Willem II (0-3) en Feyenoord (2-2), de duels waarin Fons Groenendijk definitief voor Melvyn Lorenzen heeft gekozen, zijn de resultaten van zijn ploeg goed. Niet de snelle en wendbare Elson Hooi, maar de grotere en fysiek sterkere Duits-Oegandese aanvaller met het grote loopvermogen staat links voorin. “Ik denk wel dat het team iemand met mijn kwaliteiten nodig heeft. Wij spelen toch een soort countervoetbal, waarbij de ruimte op de vleugels ligt. Daarnaast verzaak ik ook mijn verdedigende taken niet en werk ik altijd voor het team. Alleen moet het rendement hoger. Nu sta ik pas op twee doelpunten en een paar assists.”
Dat hij zich in het elftal op zijn plek voelt, heeft niet alleen met zijn eigen spel te maken. “De trainer was niet tevreden over de eerste seizoenshelft, maar in de laatste wedstrijden voor de winterstop ging het al beter. Tegen De Graafschap en Willem II kregen we geen tegendoelpunten en we scoorden tegen PEC en Willem II drie keer. Er zit nu veel meer structuur in het elftal, waarbij ook duidelijk is dat we met spel over de vleugels het meest succesvol zijn.”

Parallel
Het wisselvallige seizoen van ADO Den Haag loopt opvallend genoeg parallel met zijn dienstverband in het Cars Jeans Stadion. Gekomen in de zomer van 2017 stond Lorenzen, dan weer perioden in de basis en dan weer zat hij tijden op de bank. Ook een langdurige blessure zorgde voor een beperking van de speeltijd. Dit seizoen kwam hij in de competitie veertien keer in actie, keurig verdeeld over zeven basisplaatsen en zeven invalbeurten. “Ik ben wel tevreden, zeker over de laatste periode. Ik kon wel begrijpen dat de gehaalde Tomas Necid het vertrouwen kreeg en ik daardoor niet zoveel speelde. Maar ik kan me terugvechten en dat heb ik gedaan.”

Veel fighting spirit
Het wekte dan ook weinig verbazing dat Lorenzen tijdens het Turkse trainingskamp in de oefenwedstrijd tegen Trabzonspor (3-1 verlies) aan de aftrap verscheen. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid ook tegen VVV gebeuren. De vraag is of dat de opmaat naar een goede tweede seizoenshelft wordt. Nog altijd lijkt het alle kanten op te kunnen gaan: zevende plek en play-offs voor Europees voetbal of een tiende positie of lager. “Ik kan me voorstellen dat er in Den Haag mensen zijn die eraan twijfelen, maar met deze selectie kunnen we de play-offs halen. We hebben daarvoor genoeg ervaren spelers en veel fighting spirit. Alleen zijn er in het leven weinig zekerheden en kan ik de supporters niet beloven dat het lukt. Maar we gaan er wel alles aan doen.”

Foto: Melvyn Lorenzen werkt altijd voor het team van ADO Den Haag.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.