Enquête uitslag Huis van de Stad

Eind juni is aan de direct omwonenden van het voormalig stadhuis aan de Generaal Spoorlaan een enquête verstuurd over het Huis van de Stad. Ook was deze enquête op de website en Facebook pagina van de gemeente Rijswijk te vinden en is ze verstuurd naar de respondenten van Rijswijk 2030.

Bijna 500 enquêtes zijn ingevuld. Inmiddels zijn de resultaten verwerkt. Er werd volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om opmerkingen en vragen aan de gemeente door te geven. De meeste vragen hadden betrekking op de onderwerpen financiën en parkeren.

Financiën
De bekostiging van de realisatie van het Huis van de Stad, roept nogal wat vragen op. Duidelijk is dat hierover meer informatie gewenst is. Hier komen we dan ook uitgebreid op terug.

Parkeren
Dat er vragen en zorgen rondom het parkeren bij het Huis van de Stad zijn, werd met deze enquête nogmaals verduidelijkt. De gemeente Rijswijk is zich daarvan bewust en dit punt heeft de volle aandacht. Vanaf 1 september valt het parkeren bij het voormalig stadhuis aan de Generaal Spoorlaan onder de algemene parkeerverordening. Dat betekent dat de eerste twee uur gratis zijn, daarna moet voor het parkeren betaald worden. Ondertussen wordt door middel van tellingen en berekeningen gekeken hoe het parkeren bij het toekomstig Huis van de Stad het beste georganiseerd kan worden. Hierover gwordt binnenkort met de direct omwonenden in gesprek gegaan.

De uitkomsten van deze enquête en de bijeenkomst worden waar mogelijk meegenomen in het definitief ontwerp waar op dit moment aan gewerkt wordt. Dit ontwerp wordt einde van dit jaar door de Gemeenteraad behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.