Enquête over vuurwerk en vuurwerkvrije zones Rijswijk

De gemeente Rijswijk wil graag weten hoe de inwoners van Rijswijk aankijken tegen het afsteken van vuurwerk en het inrichten van vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling. Om hier achter te komen staat vanaf donderdag 31 januari voor een periode van twee weken een digitale enquête online.

De gemeente roept haar inwoners op om deze enquête in te vullen.

Gemeenten kunnen gebieden aanwijzen waar het afsteken van vuurwerk niet is toegestaan. De zones worden vaak ingericht rond verzorgingshuizen, ziekenhuizen en kinderboerderijen, maar ook buurten kunnen hier voor in aanmerking komen. Het Rijswijkse gemeentebestuur wil nu weten of er in Rijswijk draagvlak onder de inwoners is om rond de jaarwisseling het vuurwerk in bepaalde gebieden in de ban te doen. De enquête bestaat uit tien vragen over vuurwerk en vuurwerkvrije zones en is tot en met 17 februari via de gemeentelijke website www.rijswijk.nl/vuurwerk in te vullen.

De resultaten van de enquête worden betrokken bij de evaluatie van de afgelopen jaarwisseling. Vanuit deze evaluatie worden aanbevelingen gedaan voor het beleid rond de komende jaarwisseling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.