Elson Hooi heeft nu wel een basisplek

‘Doelpunten gaan nog wel komen’

De 1.64 meter kleine Elson Hooi is een grote meneer op Curaçao. En ook voor ADO Den Haag wordt de linksbuiten steeds belangrijker. Het enige wat nog ontbreekt zijn doelpunten.

Van de redatie

Omstreeks deze tijd vorig seizoen verkeerde Elson Hooi in een totaal andere situatie. De aanvaller was door ADO Den Haag manager Jeffrey van As opgepikt bij de Deense tweede divisieclub Vendsyssel. Op een basisplek kon hij niet rekenen, Hooi moest het doen met invalbeurten. En de keren dat hij wel aan de start verscheen, dwong hij geen basisplek af, zo geeft hij ruiterlijk toe.
Dit seizoen kan de kleine Antilliaan wel op een basisplek rekenen. In een voorhoede met Tomas Necid en Sheraldo Becker komt hij vanaf links. “Het helpt als je vanaf de start bij een club bent. Daardoor heb ik een goede voorbereiding gedraaid en kon ik me vanaf het begin laten zien. De trainer ziet dat ik ook mijn verdedigende taken doe en dat ik zelfvertrouwen heb.”

Geen zware benen
Zijn prestaties worden niet alleen in Den Haag maar ook aan de andere kant van de wereld nauwlettend gevolgd. Hooi is international van Curaçao en in het team van Remko Bicentini is hij een onbetwiste basisspeler. Speelt Hooi bij ADO Den Haag nu zo goed vanwege zijn prestatie met zijn nationale ploeg? Of is het juist andersom? “Dat is moeilijk te zeggen. Geen idee welke prestatie er eerder was. Maar ik denk dat het elkaar wel versterkt. Ja, ik moet er wel veel voor reizen, maar daar heb ik geen last van. Als je goed rust en je nachtrust in de gaten houdt, heb je geen zware benen. Daar heb ik bij ADO Den Haag tenminste geen last van als ik terug ben.”

Niet duidelijk
Net als het Nederlands elftal speelt Curaçao in de Nations Cup. “Maar het zit daar wel anders in elkaar dan in Europa. Hoe? Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. Dat is me nog niet duidelijk geworden. De volgende keer dat ik bij de nationale ploeg ben, ga ik dat toch eens aan de voetbalbond vragen.”
Die volgende keer komt al snel. Op 12 oktober speelt Hooi in Miami tegen de Britse Maagdeneilanden. Eerder versloeg Curaçao al Grenada met 10-0. “En de Maagdeneilanden zijn nog zwakker. Ik verwacht wel dat we over die 10-0 heen gaan.”

Vertrouwen
Grote kans dat Hooi net als tegen Grenada (een goal) een aandeel in de doelpuntenproductie heeft. In Den Haag wacht hij nog op zijn eerste doelpunt, zoals de complete voorhoede van het keurkorps van Fons Groenendijk nog niet heeft gescoord. “Tot nu toe ben ik wat ongelukkig geweest. Twee keer raakte ik de lat. Maar ik houd vertrouwen, de kansen en de goals die komen wel. Het worden er meer dan die twee doelpunten van vorig seizoen.”

Foto: Insiders zien dat ElsonHooi zelfvertrouwen heeft. Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.