Elke dag water drinken? Ja, lekker!

Ruim 75% van de kinderen in Zuid-Holland drinkt elke dag water. Dat is 3% meer dan het landelijke gemiddelde. Dit blijkt uit landelijk onderzoek onder 3300 basisschoolleerlingen door onderzoeksbureau Kantar, in opdracht van de Nederlandse drinkwaterbedrijven.

70% van de kinderen uit Zuid-Holland beoordeelt het water als ‘lekker’. Ook hierin scoort de provincie 3% hoger dan het landelijke gemiddelde. “Hoe makkelijker kinderen aan kraanwater kunnen komen, hoe meer ze het gaan drinken. Uit het onderzoek blijkt dat er genoeg draagvlak is voor kraanwater drinken onder kinderen. Ouders kunnen hun kinderen kraanwater meegeven naar school en naar de sportclubs. Hier ligt ook een rol weggelegd voor de scholen, die kinderen ook meer kunnen stimuleren. Kinderen geven bijvoorbeeld aan dat ze op school alleen op de wc’s hun bidon kunnen bijvullen en dat ze dat vaak geen frisse plek vinden”, aldus Joke Cuperus van PWN namens de Nederlandse drinkwaterbedrijven.

Dunea openbare tapkranen
De vraag naar tappunten neemt in heel Nederland toe, aldus Dunea. In ons leveringsgebied hebben we al ruim 140 openbare tapkranen gerealiseerd. Bij een openbare tapkraan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis drinkwater tappen. Kinderen die een watertappunt hebben op school, zeggen hier graag gebruik van te maken. We zijn dan ook actief bezig om meer tapkranen op scholen te verwezenlijken. Zie voor een overzicht van alle tappunten: www.dunea.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.