Elf kinderen in Vrederust benoemd tot wijkmediator

De Vreedzame Wijk Vrederust (Escamp) heeft sinds vandaag elf jonge wijkmediatoren. De wijkmediatoren zijn leerlingen van de Erasmusschool en de Petrus Dondersschool. Deze kinderen hebben inmiddels deelgenomen aan de Vreedzame Wijk training en staan klaar om te beginnen. Samen werken aan een Vreedzaam Vrederust is iets waar zij zich voor willen inzetten.

De Haagse wethouder Kavita Parhudayal (Zorg en Jeugd) is trots op deze kinderen uit Vrederust. “Wat een prachtig initiatief en wat goed dat ook de Haagse jeugd zijn steentje bijdraagt aan een vreedzame wijk. Samenleven in een stad gaat niet vanzelf. Iedereen moet mee kunnen doen en heeft het recht op gelijke kansen. Je moet aandacht hebben voor hoe je met elkaar omgaat, samenwerkt, en hoe je voor elkaar zorgt.” Aldus wethouder Parbhudayal.

Van een vreedzame school naar een vreedzame wijk
Op de Vreedzame Scholen wordt al vanaf de start met kinderen gepraat. Over wat voor school zij willen hebben en hoe zij er zelf aan kunnen bijdragen om de school zo te laten worden. Kinderen leren gezamenlijk besluiten te nemen, conflicten op te lossen, verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en de gemeenschap. Omgaan met diversiteit maakt hier ook deel van uit. Deze vaardigheden werken ook buiten de school. En naarmate de principes van ‘Vreedzaam’ door meer opvoeders in de wijk worden gedeeld en toegepast, wordt opvoeden vanzelf ook iets dat je samen doet.

De gemeente stimuleert initiatieven die mensen veerkrachtig maken en eigenaarschap geven voor hun wijk. De gemeente wil dat alle mensen meedoen in de samenleving. Binnen hun mogelijkheden moeten zij de regie kunnen nemen over hun eigen leven. Dit vraagt om veerkracht, solidariteit, zorgen voor jezelf en voor de ander. De gemeente wil randvoorwaarden scheppen om dit mogelijk te maken. Dit is helemaal in lijn met de uitgangspunten van het concept van de Vreedzame Wijk.

Deze partijen werken samen aan de Vreedzame Wijk Vrederust
Gemeente Den Haag, Stichting MOOI, de Erasmusschool, de Petrus Dondersschool, de wijkagenten en het Centrum voor Jeugd en Gezin zijn onder andere partijen die werken aan de Vreedzame Wijk Vrederust.

Foto: Wethouder Kavita Parbhudayal met de wijkmediatoren van Vrederust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.