Elektriciteitshuisjes in Rustenburg-Oostbroek beschilderd

Zaterdag 23 september was de officiële onthulling van de beschilderde elektriciteithuisjes in Rustenburg-Oostbroek. Wat anderhalf jaar geleden als een idee begon om de buurt wat meer kleur te geven, is er van nu gekomen. Drie saaie betonnen blokken in drie speeltuinen zijn mooie gekleurde kunstwerken geworden.

Nadat Stichting Aigth/The Hague Street Art contact heeft gehad met alle partijen om akkoord te krijgen voor het verven van deze huisjes is in mei een promotiefilmpje in de speeltuin aan de Gooilaan gemaakt en is de crowfundingsactie online gegaan. Daarna zijn er brainstormsessies geweest met een kinderen uit de buurt. De ideeën en tekeningen van de kinderen hebben drie kunstenaars omgezet naar drie mooie ontwerpen in hun stijl. Daarna hebben de kunstenaars Davy de Ronde, Joy Chiquita en Mariloe Klapwijk samen met de kinderen de huisjes aan de Voorthuizenstraat, de Gooilaan en de Eerbeeklaan beschilderd. De kinderen mochten de grote vlakken met echte spuitbussen inkleuren en de kunstenaars hebben daarna het werk afgemaakt.

Zaterdag 23 september was de officiële onthulling in de speeltuin aan de Eerbeeklaan. Stichting Aight heeft gezorgd voor een feestje. Projectmanager Yscha Werdmüller von Elgg heeft een voorwoord gedaan en het lintje werd doorgeknipt door Tanja van der Valk-Partal, initiatiefnemer van dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.