Eerste Vreedzame Wijk in Den Haag officieel van start

Meerdere scholen in de wijk Vrederust zijn ‘Vreedzame School’. Daaruit is het idee ontstaan om samen met andere betrokken organisaties uit te groeien naar een Vreedzame Wijk. Op woensdag 28 maart om 11.30 werd de Vreedzame Wijk Vrederust officieel geopend.

Achttien organisaties uit de wijk hebben zich al aangesloten bij het initiatief. Zij hebben hiervoor tijdens de feestelijke opening hun handtekening gezet. In de toekomst kunnen nog meer organisaties zich aansluiten. Speciaal voor de opening hebben de leerlingen van de Erasmusschool, de Petrus Dondersschool en de Yunus Emre een rap over de Vreedzame Wijk Vrederust gemaakt, die zij tijdens de opening met zo’n 500 leerlingen ten gehore brachten.

Op de Vreedzame Scholen leren kinderen gezamenlijk besluiten te nemen, conflicten op te lossen, verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en de gemeenschap. Omgaan met diversiteit maakt hier ook deel van uit. Naarmate de principes van Vreedzaam door meer opvoeders in de wijk worden gedeeld en toegepast, wordt opvoeden vanzelf ook iets dat je samen doet.

De komende tijd gaan de aangesloten organisaties aan de slag met het gedachtegoed van de Vreedzame Wijk. Door middel van de samenwerking wordt dit toegesneden op de wijk Vrederust.

Het initiatief voor een Vreedzaam Vrederust sluit aan bij de ambities van de gemeente Den Haag. De gemeente stimuleert en ondersteunt het initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.