Eerste stap realisering woonstudio’s jongeren met verstandelijke beperking

Wethouder Björn Lugthart en Wethouder Ronald van der Meij hebben namens de gemeente Rijswijk op maandag 26 september een intentieovereenkomst ondertekend met Stone Vastgoed en Stichting Our House met als doel te onderzoeken onder welke voorwaarden er in RijswijkBuiten woonstudio’s gerealiseerd kunnen worden voor een groep jonge volwassenen met een verstandelijke beperking.

Het woonconcept behelst veertien zelfstandige woonstudio’s onderverdeeld in drie zorggroepen, elk met een gemeenschappelijke ruimte. Het zorgconcept bestaat uit 24-uurs zorg, inclusief kantoor en slaapruimte, te verzorgen door zorginstelling Ipse de Bruggen. Het is de bedoeling dat de intentieovereenkomst ook daadwerkelijk zal leiden tot realisatie van deze woningen.

Het Rijksbeleid zet steeds meer in op het zelfstandig wonen van mensen met een beperking. De gemeente Rijswijk vindt het initiatief van Our House een goede invulling daarvan en werkt graag mee met de realisatie. In de gemeentelijke Woonvisie is ook het beleid om in te spelen op de behoefte aan dergelijke woonvormen geborgd. De gemeente werkt volop mee aan het onderzoek, maar er is geen sprake van gemeentelijke financiering van het project. Het project wordt zodanig opgezet dat de woonstudio’s regulier als sociale huurwoning geëxploiteerd kunnen worden. Voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes zorgt Stichting Our House voor financiering door bijvoorbeeld sponsors. Stone Vastgoed ontwikkeld de woonstudio’s voor Stichting Our House.

Veilige woonplek
Stichting Our House is in 2014 opgericht. Hun missie: een veilige woonplek realiseren in Rijswijk voor twaalf tot veertien mensen met een verstandelijke beperking met daarbij in de naaste omgeving van de woning diverse mogelijkheden voor een zinvolle, aangename dagbesteding.

Foto: De intentieverklaring wordt door vertegenwoordigers van de verschillende partijen ondertekend.

Foto Gemeente Rijswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.