Eerste Plank Dierenhospitaal Den Haag

Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. is in april gestart met de bouw van een nieuwe onderkomen voor de dieren zij opvangen. Dinsdag is door Roos Buys, de partner van de overleden oprichter Eric Louwrier, symbolisch de eerste plank aan het nieuwe dierenhospitaal bevestigd. Naar verwachting is het hospitaal, dat op dezelfde plaats aan Oosterbeek 5 zal komen te staan, begin volgend jaar gereed.

Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. is in 1972 opgericht. Na een aantal omzwerving heeft zij zich in 1992 gevestigd op landgoed Oosterbeek. Het gebouw was na 25 jaar ernstig verouderd en door de enorme groei inmiddels ook te klein. Momenteel worden er ruim 18.000 ambulanceritten per jaar gereden. Dit komt onder meer doordat het werkgebied, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar, sinds een aantal jaren is uitgebreid met Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

Ook is een toename van het aantal hulpvragen voor dieren te zien waardoor het aantal dieren dat wordt opgevangen en verzorgd in het dierenhospitaal is gestegen. Op dit moment worden ongeveer 1.600 zieke en gewonde dieren per jaar opgevangen en verzorgd. Dit zijn huisdieren zoals honden, katten en kippen. Daarbij wordt tijdelijk noodopvang geboden aan in het wild levende dieren zoals vossen, vleermuizen en reeën die in de problemen zijn geraakt.

 

Er wordt niet alleen gedacht aan de dieren die worden opgevangen ín het hospitaal. Ook de leefomgeving is belangrijk, aldus de medewerkers van de stichting. Daarom wordt het een duurzaam en energieneutraal dierenhospitaal waarmee de stichting hoopt minstens 50 jaar vooruit te kunnen.

Vele particulieren, bedrijven en fondsen hebben de stichting financieel gesteund om een nieuw hospitaal te kunnen bouwen. Directeur Pieter Smit: ‘Dit wordt dus niet alleen het hospitaal van Dierenambulance Den Haag. Het wordt een hospitaal van ons allemaal, dat dag en nacht ingezet kan worden voor de hulp aan alle gewonde en zieke dieren in onze regio.’
Meer informatie kan gevonden worden op www.dierenambulancedenhaag.nl

Foto: Kate Miller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.